Club Brugge: dromen, denken, durven, doen en doorzetten

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Club Brugge: dromen, denken, durven, doen en doorzetten
Foto: © SC

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Het nieuwe seizoen is begonnen. Club Brugge stelde gisteren in de raadzaal van het provinciehuis Boeverbos zijn ploeg voor het nieuwe seizoen voor. Toch was er tussendoor ook nog wat tijd om terug te blikken op de voorbije campagne van blauw-zwart. Met trots als leidraad.

Sportleider Marc Degryse nam, logischerwijze gezien zijn functie, de ploegvoorstelling en ambities voor het nieuwe seizoen voor zijn rekening Zo moet Glenn Verbauwhede zijn weg naar de volwassenheid verder afleggen en moet Victor nu zijn laatste kans grijpen. Hoop op een blessurevrij seizoen voor Marek Spilar durfde Degryse dit jaar niet meer uitspreken.

De ambities verschillen niet echt in vergelijking met de vorige jaren. Toch bleef ‘De Kleine’ opvallend voorzichtig met de verwachtingen. Liefst nummer 1 blijven en zo lang mogelijk meestrijden voor beker en titel. Op Europees niveau wordt deelname aan de Champions League geambieerd, liefst via de voorronde in augustus en anders rechtstreeks via de titel. Indien niet moet Club Brugge zeker zijn mannetje kunnen staan in de UEFA-beker.

Voor de nieuwe trainersstaf moet dit seizoen een serieuze uitdaging vormen. Mindere prestaties mogen niet verscholen worden achter een zogeheten overgangsjaar. “Het feit dat een post-kampioenenjaar altijd voor een moeilijker jaar zorgt mag niet als excuus gebruikt worden,” aldus Degryse. “Succes leidt tot honger naar meer succes.”

Tot slot besloot voorzitter Michel Dhooghe met, naar zijn gewoonte, wijze woorden. Hij vergeleek het nieuwe Club Brugge met Charles Darwin. Vernieuwing drong zich op en werd ook doorgedreven. “Deels verplicht, maar ook uit eigen wil,” benadrukte de gewezen bondsdokter. “Voor de transferperikelen rond Sollied werd er binnenskamers al gepraat over ‘de nieuwe sportieve injectie.”

Naast vernieuwing kaderen de komst van Jan Ceulemans, Franky Van der Elst en Sven Vermant in het andere codewoord voor het nieuwe seizoen: verankering. “Club is meer en meer club geworden.” Er wordt reikhalzend uitgekeken naar de ‘echte’ start van het seizoen met het motto van de 5 d’s: dromen, denken, durven, doen en doorzetten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties