Rapide Wezemaal wint Supercup

Guillaume Belaey
| 0 reacties
Rapide Wezemaal wint Supercup
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Woensdagavond jl werd de Supercup betwist tussen landskampioen Rapide Wezemaal en RSC Anderlecht. Wezemaal kwam net terug van een stage in het Oostenrijkse Solden. Deze Supercup was meteen een goede afsluiter van deze stage tevens een generale repetitie met het oog op de Uefa Women’s Cup. RSC Anderlecht lag uiteraard gebrand om revanche te nemen na het verlies in de laatste competitieminuten van de titel.
 
In de aanvangsminuten liep Imke Courtois al heel dicht bij de Wezemaalse openingstreffer want haar poging strandde op de paal. Meteen werd het duidelijk dat de landskampioenen het heft in handen zouden nemen. Toch replikeerde Anderlecht met een poging op de deklat. Even later was  probeerde Sarina Heirbaut het maar haar schot werd door een attente Wezemaalse  doelvrouw Donvil weggetikt. Die eerste storm ging plots liggen want beide ploegen brachten er eigenlijk nog weinig van terecht.
 
Desondanks kwamen de landskampioenen op voorsprong op het halfuur via Kristien Elsen die scoorde op corner. Korte euforie even wel want amper zestig seconden later stelde Sophie Mannaert met een schuiver de bordjes in evenwicht. Een gelijkmaker die blijkbaar het Anderlechtse combinatievoetbal aanwakkerde. Het deerde echter Kristel Verhelst niet om tot tweemaal toe te dreigen. Eerst verijdelde doelvrouw Gave Van Poucke de verdubbeling, nadien schoot Verhelst naast.
 
Wezemaal ging na de hervatting driftig op zoek naar de verdubbeling. Na enkele prikken kon Femke Maes immers (buitenspel?) de 2-1 scoren. Een geprikkeld Anderlecht zag nadien de paal de gelijkmaker verhinderen waarna Verhelst na een knappe combinatie op de doelvrouw besloot. Tien minuten later was alweer doelvrouw Van Poucke de rots in de branding om Verhelst en Elsen van scoren af te houden. Anderlecht bleef niettemin in een goede afloop geloven. Dat lukte uiteindelijk wanneer Leen Wouters werd afgezonderd en oog in oog kwam met doelvrouw Donvil. Deze kon niet verhinderen dat de 2-2 een feit werd.
 
In een stollende slotfase streden beide ploegen voor wat ze waard waren om alsnog in de reguliere tijd de zege vast te leggen. Dat lukte het uiteindelijk via Femke Maes die de perfecte assist van Kristien Elsen in het beslissende derde doelpunt omzette (3-2)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties