AA Gent…meedingen voor een plaats in Europa

Rita De Meyer
| 0 reacties
AA Gent…meedingen voor een plaats in Europa
Foto: © SC

Volg KAA Gent nu via WhatsApp!

Kunnen de Buffalo’s hun zesde plaats van vorig seizoen bevestigen? Wie is er aangetrokken en wie verliet de club? AA Gent wordt in deze voorbeschouwing door voetbalkrant voor u ontleed.


Vorig Seizoen.
AA Gent kwam vorig seizoen met zeer hoge verwachtingen aan de aftrap. Vele bekende namen werden binnengehaald en Georges Leekens moest AA Gent dicht bij de toppers brengen. Door vele blessures en erg wisselvallige prestaties zat dat er eigenlijk nooit in maar een plaats in de subtop  kwam eigenlijk nooit in gevaar.


Transfers.
Aanvallend versterkten de Buffalo’s zich in het tussenseizoen met de vlot scorende spits Aliyu Datti. Hij moet Nordin Jbari doen vergeten in het Jules Ottonstadion, die naar La Louvière verkastte. Ook Zépherin Zoko, de snelle spits van Oostende, werd aangetrokken. Enkele grote namen verlieten AA Gent, doordat ze niet brachten voor wat ze waren binnengehaald. Ondermeer Matthieu Verschuere, Tjörven De Brul en het jonge talent Tim Matthys trokken naar neo-eersteklasser Zulte-Waregem, David Vanhoywegen ging naar Sint-Truiden. In hun plaats werden vooral buitenlanders aangetrokken. Verdediger Chinedu Anianwiu Blessing en middenvelder Jovica Trajcev kwamen over van Vadar Skopje, Nenad Mladenovic van Metallurg Donetsk.


Seizoen 2005-2006.
Georges Leekens kan in het nieuwe seizoen nog steeds rekenen op ouwe getrouwe
Frédéric Herpoel in het doel. In de verdediging zal niet veel gewijzigd worden. Nieuwkomer Blessing zal waarschijnlijk wel een basisplaats afdwingen. Op het middenveld lopen nog steeds ene Boussoufa, Mamouni en Cooreman rond die toch een ploeg kunnen dragen. Vooraan werd stevig ingekocht, dit was wel nodig want vorig was scoren toch een probleem voor de Buffalo’s. Aliyu Datti, Mladenovic, Zoko, Davy De Beule en Sandy Martens zijn toch niet van de minste spitsen. Zij moeten dit jaar de netten van het Jules Ottenstadion meermaals aan het trillen zetten.

De oefencampagne in de aanloop naar het nieuwe seizoen verliep zeer moeizaam, maar de topper in de Intertoto tegen Valencia was wel een voltreffer. Thuis hield Gent knap de Spanjaarden op een 0-0 en in Valencia ging het met 2-0 eervol ten onder.


Prognose.
AA Gent is stevig gewapend voor de competitie. Op het eerste gezicht zijn de aankopen zeker geen verzwakkingen, dit zagen we ook in wedstrijden tegen Valencia. Als AA Gent gespaard blijft van blessures, zoals vorig seizoen, kan het een prachtig jaar draaien en meedingen voor een Europees ticket.


Beste aankoop: Aliyu Datti
Grootste verlies: Matthieu Verschuere
Prognose: 4e plaats

ploegfiche =>

Auteur: Glen De Nys
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties