Studio 1 maakt geslaagde entree

Niels Heselmans
| 0 reacties
Studio 1 maakt geslaagde entree
Foto: © SC

Samen met de nieuwe competitie is ook Studio 1, het gloednieuwe programma rond de Belgische eerste klasse, van start gegaan. Studio 1 brengt viermaal per week een mix van voorbeschouwingen, portretten en samenvattingen van de gespeelde wedstrijden. Bovendien zullen in de nabije toekomst ook duels live te volgen zijn op de algemene zender.

Laten we eerlijk zijn: het paars gestreepte hemd van Tom Coninckx lichtte iets te fel op in de duistere studio en ook de hyperkinetische bal achter de rug van de charmante presentator draaide iets te hevig rond zijn as. De clublogo's werden plots aartslelijk in die oliebolvorm en de breed lachende interviewers stonden nog ietwat onwennig op hun knikkende knieën. Maar de cocktail van eerste klassevoetbal, pikante portretten, openbarende voorbeschouwingen en grappige noten kon meer dan bekoren.

De heldere vertrouwde stem van Frank Raes klonk alleszins beter in de oren dan het apengejank van Dirk Deferme of het doorrookte geschraap van Wilfried Mostinx. Eindelijk is het Belgische voetbal terug op 'één' en dat mag de wereld geweten hebben. Studio 1 biedt meer dan we ooit konden verwachten. Het oersaaie geleuter van Walter Meeuws of die ene speler al dan niet buitenspel stond in een verder volstrekt onbelangrijke fase heeft plaatsgemaakt voor frisse interviews. 

Naast de occasionele samenvattingen scoort Studio 1 vooral met het clubnieuws, een soort overzicht van de week waarin de belangrijkste highlights toegelicht worden. Standard werd nogmaals gepest met het vertrek van Rapaic en de nakende transfer van Dragutinovic en voorzitter Vermeersch van FC Brussels meldde zuur dat één van zijn ondergeschikten een verkeerd document op de bond had afgeleverd.

Verder vormen de voorbeschouwingen voor de komende matchen een leuk extraatje voor alle geïnteresseerden. En het plaatje wordt nog mooier: vanaf zondag kan je zelfs Belgisch (top)voetbal live én gratis bekijken vanuit je luie zetel. Charleroi-GBA wordt dan rechtstreeks uitgezonden vanaf 18 uur. Kortom, de doordeweekse voetballiefhebber mag blij zijn dat Belgacom en de VRT, terecht of onterecht, de TV-rechten binnenrijfde. Laten we tot slot toch maar hopen dat Tom Coninckx tegen die tijd een gepaster hemd vindt in zijn ongetwijfeld uitgebreide garderobe.

Club Brugge won vanavond overigens zijn wedstrijd met 2-0 tegen Moeskroen. Al was dat vooral bijzaak.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties