Celtic wint op speeldag 2

Sam Niville
| 0 reacties
Celtic wint op speeldag 2
Foto: © SC

Celtic moest op de tweede speeldag van de Schotse competitie voorbij Dundee United. Celtic, dat na de uitschakeling in de Champions League (4-5 over twee wedstrijden) zeker iets goed te maken had, had maar één keuze deze middag, winnen tegen het Dundee van trainer Chisholm. Dundee trok (aldus de website) vol vertrouwen naar Celtic Park, in volle 
overtuiging om met minstens één punt terug naar huis te keren.

Alle ogen waren vandaag gericht op Shunsuke Nakamura. De Japanse ster maakte vanmiddag zijn debuut bij de Schotse topper en deze liet hij niet onopgemerkt voorbij gaan. Hij liet heel mooie bewegingen zien, en was baas op het middenveld. 82 minuten op het veld en bijna goed voor een doelpunt binnen de eerste spelminuut. Hij bewijst dat hij de transfer waard is!

De wedstrijd ging gelijk op. Celtic toonde net iets meer inzet dan United, dat toch niet al te veel moeite moest doen om Celtic weg van eigen doel te houden. Na een goed halfuur spelen was het wel raak. Hartson kon op kracht doorgaan en plaatste zijn schot onder doelman Derek Stillie. Hartson speelde overigens een knappe partij, hij wist nog twee mooie kopballen te plaatsen maar deze kwamen tegen het doelhout terecht. Laat in de wedstrijd verzekerde Craig Beattie Celtic van de drie punten met een magistraal doelpunt in de 88ste minuut. 

Celtic: Boruc, Telfer, Balde, McManus, Camara, Petrov, Lennon, Thompson, Nakamura (Beattie 84), Hartson, Zurawski (Maloney 64). 
Dundee Utd: Stillie, Wilson, McCracken, Archibald, Duff, Kerr, Brebner, Robson (Samuel 48), McIntyre, Crawford, Miller. 
Toeschouwers: 56,532 
Scheidsrechter:  Ian Brines

Celtic staat na de twee speeldag tweede in Schotland met 4/6. Dit zijn twee punten minder dan Glasgow Rangers, dat met het maximum van de punten bovenaan staat. Dundee United staat voorlaatste met slechts één puntje, enkel Livingston doet slechter met 0/6.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Scottish Premier League

Nieuwste reacties