Analyse Reacties na Gent-Zulte Waregem

Guillaume Belaey
| 0 reacties
Reacties na Gent-Zulte Waregem
Foto: © SC

Na al het vloeiende en betere voetbalwerk van Gent in de Intertoto tegen en bij Valencia bleef er na de wedstrijd tegen Zulte Waregem daar zelden of weinig van over. Dat liet een stuurs ogende Gentse trainer Georges Leekens blijken. Met andere woorden: de gewezen Mac the Knife wond er geen doekjes om. 

,,Eerst en vooral wil ik mijn collega Dury feliciteren voor zijn overwinning. Wat we eerder presteerden in de Intertoto was goed. Maar daar moeten we een lijn onder trekken. Vandaag was het andere koek. Nu gaat het om de punten en wat mijn ploeg hierbij etaleerde was soms niet aan te zien. Zoals we Zulte Waregem aanpakten, was vragen naar problemen. Weinig of zelden de gepaste werkkracht opbrengen. Rake trefkracht was ver te zoeken en als je bovendien nog geschenken weggeeft is het hek helemaal van de dam. 

,,In de tweede helft kon het aanvankelijk door de beugel, al hadden we pech met die poging op de lat, die anders een 2-2 betekende, maar daar wil ik mij verder niet over uitspreken. Gent toonde vandaag weinig werkkracht en alvast geen nederigheid. Wie opdrachten niet uitvoert, gaat voor de bijl. Dat is nogmaals gebleken. Kortom mijn ploeg krijgt een onvoldoende voor deze wedstrijd’’
 
Een serene Francky Dury bleef zijn sobere stijl waardig. ,,We kwamen naar Gent met respect voor onze tegenstander. De bedoeling was om ,,en bloc’’ de thuisploeg op te vangen. Met een concept waarbij het de bedoeling was het Gentse spel te storen, liep het alvast goed. De omschakeling naar dit systeem verliep perfect. Iedereen deed wat hem was opgedragen. Het werk van Verscheure en Ludwin Van Nieuwenhuyze in het constructieve vak was vaak bepalend’’.
 
Dopingcontrole
 
Na de wedstrijd was een dopingcontrole voorzien. Bij lottrekking werd bepaald dat bij Gent Davy De Beule, Nenad Mladenovic en Wouter Vrancken een plasje moesten afleveren. Bij Zulte Waregem waren Tjörven De Brul, Ludwin Van Nieuwenhuyze en Ibrahim Salou de ,,uitverkorenen’’.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties