Club mag niet falen

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Club mag niet falen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

"Club Brugge staat voor de belangrijkste wedstrijd van het seizoen", vertelde voorzitter Michel D'hooghe gisteren nog. VÃ¥lerenga is geen makkelijke tegenstander, maar voor blauw-zwart zijn er geen excuses als het de groepsfase van de Champions League wil halen. In twee wedstrijden moet deze tegenstander voor de bijl. Een goed resultaat in het Ullevaal-stadion vanavond is een must voor de West-Vlamingen. (lees ook onze Valerenga special, zie onder)

Franky van der Elst was onder de indruk van de Noren nadat hij ze een eerste keer aan het werk zag, Jan Ceulemans was dat al een pak minder na het gelijke spel tegen Tromsø, de nummer voorlaatst uit de competitie. Zijn collega's bij de tegenstander schuiven de favorietenrol door naar Club Brugge. Geir Bakke sloeg lijkbleek uit nadat hij Club Brugge aan het werk zag tegen Moeskroen, maar schat de kansen toch nog 50-50. Kjetil Rekdal geeft Club een voordeel van 70-30. "Club heeft meer Europese ervaring", aldus de ex-Lierse speler.

Die ervaring zal Brugge nodig hebben vanavond. De landskampioen zoekt voorlopig toch nog een beetje, terwijl VÃ¥lerenga toch al 16 speeldagen ver is en de spelers veel beter ingespeeld zijn op elkaar. Rekdal mag dan wel beweren dat hij niet de lange bal zal hanteren, in Brugge hecht men niet veel geloof aan deze woorden en wordt er - in tegenstelling tot bij Trond Sollied - meer zekerheid ingebouwd. Joos Valgaeren debuteert meer dan waarschijnlijk in een officiële wedstrijd ten nadele van Manasseh Ishiaku. Valgaeren neemt dan plaats naast Birger Maertens, Philippe Clement schuift dan op en zal net voor de verdediging spelen om de afvallende ballen op te vangen.

Club mag dan over meer Europese ervaring beschikken. Kjetil Rekdal heeft met Tore Andre Flo, Steffen Iversen en Ronny Johnsen ook enkele spelers die op het hoogste niveau hebben gevoetbald. De aanwezigheid van David Brocken en Kjetil Rekdal bezorgen de Noren dan weer meer kennis over het Belgische voetbal. Toch zal het voor hen meer moeten komen van het enthousiasme om mee te kunnen likken aan de vetpotten van de grootste clubcompetitie ter wereld. Zeker nu dat ze het moeten stellen zonder aanvoerder Tom Henning Hovi.


Vermoedelijke opstellingen:

VÃ¥lerenga:  Arason; Brocken, Waehler, Johnsen, Dos Santos; Hoseth, Grindheim, Gashi, Holmm; Iversen en Flo

Club Brugge: Butina; De Cock, Valgaeren, Clement, Maertens, Klukowski; Englebert, Vermant, Leko; Verheyen en Balaban

Scheidsrechter: Hrinak (Svk)
:

Lees ook onze special:
Valerenga: De geschiedenis
Valerenga: De spelers
Valerenga: De supporters

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties