Bolton kon winnen op West Ham

Dirk Pieters

"The Hammers" verloren dit seizoen nog niet en wilden deze lijn ook doortrekken in de derde competitiewedstrijd. West Ham kreeg thuis het bezoek van Bolton dat een moeilijke seizoensstart kende.

In de eerste helft was vooral West Ham de betere ploeg. Vooral doelman Jussi Jaaskelainen moest enkele reddingen maken op pogingen van Paul Konchesky en Yossi Benayoun. West Ham verdiende een doelpuntje, maar scoren kon het niet. Bolton kon er in de eerste helft weinig tegenover stellen. Enkel Kevin Nolan en El Hadji Diouf konden thuisdoelman Carroll een beetje bedreigen.  Diouf probeerde wel en werkte hard, maar echte kansen kreeg hij niet. Bolton mocht tevreden zijn dat het met een 0-0 de rust kon ingaan.

De 2de helft begon veel beter met kansen langs beide zijden. Beide keepers bewezen in een sterke dag te zijn. Na 60 minuten kwam Bolton tegen de gang van het spel in op 0-1. Kevin Nolan trapte de bezoekers van dichtbij op voorsprong. West Ham kwam terug beter in de wedstrijd maar Marlon Harewood wrong twee open kansen de nek op. West Ham kreeg 10 minuten voor tijd het deksel op de neus. Een zeer sterk spelende Jaf-Jay Okocha gaf een prachtige assist naar Campo (foto). 0-2 en wedstrijd gespeeld. West Ham kon de eer nog redden vanop de stip. Nicky Hunt stopte Hayden Mullins fouttief en Teddy Sheringam mocht de eerredder voorbij Jaaskelainen trappen.

Bolton heeft een einde gemaakt aan de korte reeks van West Ham zonder nederlaag. Vooral Jaaskelainen en Okacha speelden een zeer sterke wedstrijd voor Bolton. West Ham verdiende meer, maar kon de vele kansen niet benutten.