Bayern slaat kloofje

Niels Heselmans

Bayern is de enige overlevende aan de kop van het klassement na de derde speeldag in de Duitse Bundesliga. Bayern won gemakkelijk van Hertha Berlijn, terwijl de 5 co-leiders allen steekjes lieten vallen. Ballack en co voeren nu alleen de leiding aan in Duitsland.

Bayern München - Hertha Berlijn (3-0)

Een weerzinwekkende sfeer verwelkomde de 22 gladiatoren in een uitverkochte Allianz-arena. Na een doelpuntenloze eerste helft barstte de partij pas goed los vlak rust, toen Ballack met een vrijschop via Hertha-verdediger Friedrich de score opende. Lucio vergat de score op te drijven, maar vijf minuten voor tijd besliste Mehmet Scholl met een kopbal de partij. Roy Makaay prikte enkele minuten later nog zijn 6de seizoenstreffer tegen de netten. Bayern in feeststemming, Hertha blijft steken op de achtste stek.

HSV - Hannover (1-1)

Na de laattijdige kwalificatie voor de Uefa-cup ontving Hamburg SV de Noord-Duitsers uit de havenstad Rostock. Met Van Buyten, maar zonder Emile Mpenza, moest Hamburg toezien hoe Jari Stajner een kwartier na aanvang van de partij de bal voorbij doelman Wächter schoot. Vier minuten later lag de eindstand echter al vast: Mehdi Mahdavikia zorgde met een kopbaldoelpunt voor de gelijkmaker. Verder viel er niet veel te beleven in de AOL-arena. Hamburg probeerde wel, maar Rafael Vander Vaart verkwanselde de grootste kans op de zege. Hamburg moet Bayern (even) laten gaan. Hannover 96 speelde nu al drie maal gelijk in 3 wedstrijden.

Köln-Kaiserslautern (2-3)

De droomstart van 1.FC Köln, nieuwkomer in de Bundesliga, kende tegen Kaiserslautern een bitter einde. Na twee zeges incasseerden de 'Bokken' het eerste puntenverlies op eigen veld tegen Kaiserslautern. De wedstrijd begon desastreus voor Köln, wanneer Halil Altintop zijn vijfde van het seizoen op het scorebord vastlegde. Tien minuten voor tijd barstte de hel pas echt los boven het RheinEnergieStadion. Eerst verdubbelde Altintop de score, 2 minuten later potte Matthias Scherz de aansluitingstreffer. En Köln kwam in de 90ste minuut zelfs langszij via sterspeler Podolski. Köln rekende daarna echter af met het Zulte-Waregem-syndroom: 3 minuten in de toegevoegde tijd rekende Ervin Skela vanop de stip af met de 'Bokken'.

Schalke 04-Mönchengladbach (1-1)

In de Veltins-arena zagen 61 000 enthousiaste fans na twaalf minuten al een eerste heet standje voor het doel van Borussia-doelman Keller. Die laatste ranselde de kopbal van Bajramovic echter uit zijn doel met een prachtige save. Kasper Bögelund zorgde net voor de koffie aan de overkant voor de 0-1. Met een onhoudbare volley richting doel van Frank Rost bracht hij de bezoekers op voorsprong. Schalke kwam vol overtuiging de kleedkamer uit en dat leidde al snel naar een doelpunt via Ebbe Sand. Verder kwamen de Köningsblauen niet meer. De titelkandidaten moeten zo Bayern 2 puntjes voor zich dulden.

Bremen-Stuttgart (1-1)

Ook in het Weserstadion scoorde elk team één keer: Ivan Klasnic opende de score na 40 minuten. Daarvoor had Stuttgart de beste kansen gekregen, maar Markus Babbel miste de mogelijkheid om de bal in doel te deponeren. Jon Dahl Tomasson deed dat kort na de rust wel en deed zo Kevin Kuranyi even vergeten bij VfB. Even, want Stuttgart staat nog steeds niet waar het zou moeten staan: met een schamele 2 op 9 staat het team van Trappatoni nu op een twaalfde plaats.

Frankfurt-Nürnberg (1-0)

Doelpuntenmaker Jermaine Jones en doelman Oka Nikolov (beide van Frankfurt) waren dé bepalende figuren in de met 1-0 gewonnen wedstrijd tegen Nürnberg. Jermaine Jones scoorde met een weergaloos afstandsschot de enige treffer van de partij, Nikolov behoedde Frankfurt voor de gelijkmaker. De eerste punten voor Frankfurt, dat wegkruipt uit de onderste regionen van de Bundesliga.

Wolfsburg-Leverkusen (2-1)

De Bulgaar Berbatov legde na 18 minuten na voorbereidend werk van Babic de 0-1 in doel. Maar Wolfsburg stelde nog voor de rust orde op zaken: spelmaker Alessandro deed in de 39ste minuut de netten aan de overkant trillen. Pablo Thiam boog de score helemaal om, toen hij in de 54ste minuut op aangeven van Mesenguez doelman Hans-Jörg Butt verschalkte. Leverkusen-spelers Babic en Roque Junior moesten het veld nog vroegtijdig verlaten nadat hen de rode kaart getoond werd.