Marseille blijft sukkelen

Het Franse Olympique de Marseille, de komende tegenstander van Germinal Beerschot in de Uefa-beker, geraakt maar niet uit het sukkelstraatje. De trotse club speelde slechts 1-1 gelijk tegen het Corsicaanse Ajaccio, waardoor de Zuid-Fransen troosteloos alleen laatste zijn.

Marseille speelde met zijn twee jongste aanwinsten, Cana en Gimenez. Ze namen aanvankelijk ook het initiatief in handen. Dit leverde meteen doelgevaar op via Niang, maar hij zag zijn schot gekeerd worden. De bezoekers waren niet onder de indruk van het spel van Marseille en kwamen vervolgens zelf opzetten, maar echt veel leverde dat niet op. Op het halfuur kreeg de thuisploeg nog de beste kans, maar Ribéry's vluchtschot belandde net buiten de kader; Een vrij matte eerste helft eindigde zo op een logische 0-0.

Ook tijdens de tweede helft lieten de Corsicanen de thuisploeg niet veel ruimte. Bij gevolg viel er werkelijk niets te noteren, totdat Gimenez op het uur een voorzet van Taiwo in doel devieerde. Ajaccio moest nu komen en dat deed het ook. Ze speelden enkele zeer goede kansen bij elkaar, maar het leer wou er niet in. Vijf minuten voor tijd lukte het dan toch. Saïfi benutte de strafschop na een fout van Ferreira op Lucas

Met dit 1-1 gelijkspel is Marseille troosteloos rode lantaarn met amper 2 puntjes.