FC Fémina WS Woluwe - Sinaai Girls 1-1

Guillaume Belaey
FC Fémina WS Woluwe  -  Sinaai Girls  1-1

Inleiding:

Bij de thuisploeg had de trainer enkele wijzigingen aan het elftal , dat vorige week bij Anderlecht verloor, aangebracht. Doevrouw Willeke Willems moest wegens stageverplichtingen verstek geven.

Eerste helft:

Tijdens de eerste 20 minuten verliep het spel op en neer zonder doelgevaar. Bij de thuisploeg had men toch veel respect voor de tegenstander die soms zeer gevaarlijk voor de dag kwam. Vooral Vicky Tas, Lieselot De Bruyn, Justien De Keyzer en Lorca Van De Putte zetten vaak de Woluw-defensie onder druk. Gelukkig misten hun pogingen de goede richting.

Na een halfuur kreeg White Star een unieke kans bij een te korte terugspeelbal maar WS-speelster Sofie Legros stiftte de bal over het lege doel.

Bij de volgende aanval werd WS-speelster Sara Yuceil wild aangetrapt. Het leverde bezoekster Dominique Dullaert een gele kaart op. Even voor rust kwamen de bezoeksters op voorsprong. Tine Audenaert leverde een correcte voorzet af door Sofie Van Broeck ingeschoten (0-1).

Tweede helft: Na rust kwam Delphine Jacob in voor Sanije Duka bij de thuisploeg. Woluwe trok nu meer en meer het spel naar zich toe. Vooralsnog bracht het geen baat want de assists van Sofie Legros (een aanwinst!) en Sara Yuceil werden door Christelle Brichet en Florence De Jaegher naast geplaatst. Anderzijds bleef Sinaai loeren op de counter.

Het was trouwens na één van die Wase tegenstoten dat doelvrouw Claudia Cappouillez de noodrem moest gebruiken. Het leverde haar een gele kaart op. Begin slotkwartier bediende Yuceil met een gemeten assist Christelle Brichet die koelbloedig naast de Sinaaise doelvrouw de meer dan verdiende gelijkmaker scoorde (1-1).

WS kreeg nog een drietal open kansen maar vermoeidheid en overhaasting zorgden dat die gelijke stand op het bord bleef.

Nawoord: al met al een verdiende eerste competitiepunt voor de thuisploeg !