Schoten geeft Berchem pak slaag

Steven Bologne
| 0 reacties
Schoten geeft Berchem pak slaag
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Schoten SK heeft vanmiddag voor de verrassing van de speeldag gezorgd in het eigen gemeentepark. De geel-groenen versloegen Berchem met 4-0.

Schoten startte het best want na twee minuten spelen versloeg Ken Beyens de bezoekende goalie; 1-0. Janssens keerde eerst nog de bal met de handen van de lijn, maar tegen de rebound van Beyens kon niemand beginnen, verdediger Janssens kwam er met geel nog goedkoop vanaf. Tijd om te bekomen had Berchem niet want diezelfde Beyens joeg drie minuten later de 2-0 tegen de touwen.

Berchem dat nochtans aanvallend aan de wedstrijd begon kreeg geen voet aan de grond. Schoten nam wat gas terug en hield Berchem makkelijk op afstand. Als Berchem er dan toch doorkwam stond daar een sterke David Van Steen om de bal uit doel te houden. Op het halfuur prikte de thuisploeg nog eens tegen, Snelders haalde de achterlijn en bracht de bal voor doel, Carlos nam de bal op de slof en 3-0. Verdiende voorsprong voor de parkjongens die probleemloos de rust in gingen.

Na de pauze was de thuisploeg het gevaarlijkst via een bedrijvige Romand. Eerst schoot hij pal in de handen van Wolfaert, op het kwartier had hij de 4-0 aan de voet maar Wolfaert redde in de kluts. Kort voor het halfuur begaat Janssens opnieuw handspel op de rand van de zestien deze keer, scheidsrechter Kenens wees naar de stip. De ingevallen Goetelen schoot het leer snoeihard binnen en de zware 4-0 cijfers pronkten op het bord. Verder dan dat kwamen beide ploegen niet meer waardoor Schoten oververdiend de eerste drie punten van het seizoen thuis hield.

De supporters van Berchem druipten ontchoogeld af, "shame on you"  weerklonk vanuit de tribunes. Die van Schoten vierden feest in de kantine.

Scheidsrechter: Yves Kenens bijgestaan door Jimmy Rubbens en Gerd Eelen

Geel: Janssens, Delalieux, Kanu, Mewis en Van Aelst (Berchem) - Jaspers (Schoten)

Schoten:
Van Steen, Backx, Beyens, Breda, Snelders, Romand ('81 Voorspoels) , Ocak, Hindricx, Silva Filho ('62 Goetelen), Leyemberg en Jasper
Berchem: Deckers ('45 Wolfaert), Sukama, Schipper, Janssens, Embrechts, Van de Zande, Mewis ('63 Van Aelst), Kanu, Delalieux, Vandenbussche ('63 Van de Poel) en Peytier
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga B

Nieuwste reacties