Beloften geven het goede voorbeeld

bernie de vuyst

Volg België nu via WhatsApp!

De Belgische beloften werkten gisteren in Roeselare hun kwalificatiewedstrijd tegen San Marino af.  De jonge Rode Duivels wonnen makkelijk met 5-0Yulu-Matondo scoorde een formidabele hattrick, maar vlak na rust werd de Club-spits overgebracht naar het ziekenhuis. Mogelijk liep hij een armbreuk op.

België begon swingend tegen de dwergstaat. Al vroeg in de wedstrijd lukte Yulu-Matondo een loepzuivere hattrick na assists van Blondel (2x) en Martens. De Belgen kregen in de eerste helft ook nog een strafschop, maar Blondel faalde vanaf elf meter. Martens trof wel voor rust raak zodat de ruststand 4-0 was.

Na de koffie haalden de beloften de voet van het gaspedaal. Toch hadden ze nog steeds het betere van het spel. Vlak voor tijd trapte Martens op assist van invaller Garcia de forfaitscore tegen de netten.

Door deze zege staat België opnieuw aan de leiding in hun poule. Servië verloor immers met 2-0 van Spanje. De Spanjaarden hebben nu één punt minder, de Serviërs twee. De nummers één en twee van de poule gaan door.