Alaniya verrassend uit de beker

Luc Goderis
| 0 reacties
Alaniya verrassend uit de beker
Foto: © SC

Lokomotiv Tchita, een middenmoter uit de Russische tweede klasse, is verrassend doorgestoten naar de achtste finales van de Russische beker.  Tijdens de terugwedstrijd tegen Alaniya Vladikavkaz haalden ze niet alleen een 2-0 achterstand op maar toonden ze zich tijdens de strafschoppenreeks de meerdere van de Premier League-ploeg.

Alaniya, vechtend tegen de degradatie in de Russische Premier League, stond al met een half been in de volgende ronde van de bekercompetitie maar dat was buiten Lokomotiv gerekend.  
Een klein halfuurtje voor affluiten schoot Evgeniy Alkhimov vanop de stip de 1-0 binnen en amper zeven minuten later bracht middenvelder Ivan Nagibin de beide ploegen perfect in evenwicht.  In het eigen Lokomotiv-stadion droomden een kleine zesduizend supporters al van de achtste finale tegen het grote Lokomotiv (Moskou). 

Het magere slotoffensief van Alaniya haalde niets meer uit en ook tijdens de verlengingen was het, voor de bezoekers, huilen met de pet op.
De beslissing viel in een spannende strafschoppenreeks.  De tweedeklasser toonde zich in het nemen van de elfmeters de beste.  Ze wonnen met 5-4 en mogen zich nu opmaken voor een dubbele confrontatie met de winnaar van het duel Lokomotiv Moskou - Metallurg Novokuznetsk (heen 2-0). 


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties