Geen verrassingen in League Cup

Ward Bollen

Er vielen gisterenavond geen verrassingen te noteren in de 8ste finales van The Scottish League Cup. Glasgow Rangers had het lange tijd moeilijk met tweedeklasser FC Clyde, maar onze landgenoot Thomas Buffel fietste de grote club uit Glasgow door de moeilijkste momenten heen.

Buffel bracht Rangers al vroeg op voorsprong tegen FC Clyde, zo leek het duel vroeg beslist. Maar niets was minder waar. De bezoekers vochten terug en kwamen via een strafschop van O'Donnell in de 73ste minuut zelfs op voorsprong. De 30.000 aanwezigen in Ibrox Park begonnen te morren, maar daar kregen ze de kans niet toe. Eén minuut later prikte opnieuw reddende engel Thomas Buffel de gelijkmaker tegen de touwen. In de verlengingen nam Rangers afstand van de bezoekers: 5-2. Rangers-kapitein Barry Ferguson zei achteraf tegen de bezoekende coach dat Clyde de wedstrijd had moeten winnnen. Een andere tweedeklasser, Saint-Mirren, maakte het eersteklasser Motherwell bijzonder moeilijk. De mannen van Terry Butcher konden pas in de verlengingen afstand nemen: 0-2. Het niveauverschil tussen eerste en tweede klasse was hier nauwelijks merkbaar. Dan ging het voor Aberdeen toch iets eenvoudiger bij Stanraer, eveneens een tweedeklasser: 0-2 binnen de reguliere negentig minuten. Stanraer speelde twee seizoenen geleden zelfs nog in Division Three en is een club die een enorme opmars maakt in het Schotse voetbal. Gisteren waren er ook nog twee duels tussen Premier League-clubs. Inverness won thuis met 2-0 van Dundee United en Dunfermline won het spektakelstuk bij Kilmarnock met 3-4.

Vanavond speelt Celtic thuis tegen Falkirk. Derdeklasser Ayr United ontvangt Hibernian en competitieleider Hearts trekt naar reeksgenoot Livingston, het team van de nog steeds geblesseerde Harald Pinxten (ex-Heusden SK, ex-Antwerp).