Het begrip 'persstop' in België

Dirk Pieters
| 0 reacties
Het begrip 'persstop' in België
Foto: © SC

De ene persstop is nog maar net gedaan of een andere speler of trainer last er een nieuwe in. In België lassen spelers, trainers, bestuursleden voor allerlei redenen een persstop in. Sommige “zwijgers” houden het lang vol, anderen stoppen er na enkele weken al mee.
Een overzicht over al de (ex)-"zwijgers" in de Belgische competitie.
 
Genk-voorzitter Jos Vaessen is zeker een koploper als het gaat om een persstop af te dwingen. Af en toe last hij een periode in waarin hij bereid is om nterviews te geven. Op andere momenten spreekt de voorzitter met niets of niemand meer. Toch vormen interviews over de telefoon zelden een probleem bij Vaessen.
 
Het volledige Standard-bestuur weigerde een poosje te spreken met Het Laatste Nieuws, ook spelers kregen dat verbod door het bestuur opgelegd. Enkel speler Karel Geeraerts was daar niet van op de hoogte, de krant wist duidelijk wie het nieuwe slachtoffer werd. Ondertussen is er van deze persstop geen sprake meer op Standard.
 
Doelman van Club Brugge Tomislav Butina kan niet lang boos blijven. De doelman kondigde op de dag van Club-Valerengen een persstop aan. Butina wou de pers boycotten omdat hij sinds maanden geen interview meer kreeg. De duur van de persstop duurde slechts drie uur, daarna kwam Butina opnieuw zelf op de journalisten afgestapt.
 
Proto, Zitka, Van Steenberghe en Peersman kregen afgelopen maandag spreekverbod van Franky Vercauteren na de steeds terugkerende heisa rond het keepersprobleem op Anderlecht. Persstop nog altijd lopende.
 
Doelman Vandendriessche van het geplaagde Cercle Brugge kondigde afgelopen maandag een persstop aan: de doelman voelt zich geviseerd.
 
Ook Bob Peeters hield een korte persstop na zijn transfer naar RC Genk. Ondertussen staat de boomlange aanvaller al minder in de belangstelling en is de persstop al stopgezet.
 
Ex-Lokeren speler Davy De Beule spande vorige jaar een proces tegen zijn club Lokeren. Zijn advocaten gaven De Beule de raad om een tijdje niet met de pers te spreken. Na enkele weken was de speler opnieuw bereikbaar voor de pers.
 
Ook Bosko Balaban kan er wat van. Na de wedstrijd in Valerengen weigerde Balaban nog met de pers te spreken: boos op alles en iedereen. Intussen spreekt Balaban wel opnieuw, maar zijn gelaatsuitdrukkingen spreken meestal wel boekdelen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties