Jonge Belg doet van zich spreken

Ward Bollen
| 0 reacties
Jonge Belg doet van zich spreken
Foto: © SC

Gisterenavond stonden in Nederland een heel aantal wedstrijden in de Gatorade Cup, de nieuwe naam voor de Amstel Cup, op het programma. In het duel tussen Jong Ajax en eerstedivisionist Cambuur Leewaarden eiste de jonge Belg Jan Vertonghen wel op een heel merkwaardige manier de hoofdrol op.

Bij een stand van 2-0 in het voordeel van het tweede elftal van Ajax, kregen de Amsterdammers een vrijschop aan de middellijn. Er was immers net een blessurebehandeling voor Derk Boerrigter en Jan Vertonghen wou de bal teruggeven aan de Friesen. Vertonghen trapte de bal keihard en hoog richting de doelman van Cambuur, maar die stond te ver voor z'n doel met als gevolg dat de bal over een verbouwereerde Van der Vlag in de netten verdween. De spelers van Cambuur waren woest en gingen verhaal halen bij de jonge Belg, die niet goed wist hoe te reageren. ,,Ik heb aan iedereen mijn excuses aangeboden, ook aan de keeper", verklaarde Vertonghen. Ajax-coach John Van den Brom besliste daarop om Cambuur vanaf de aftrap een vrije doorgang te geven en te laten tegenscoren. Daarna keerde de rust terug. Van den Brom: ,,Het kon niet wat er gebeurde, dus dan moet je hen een goal terug geven. Het was een cadeautje dat eigenlijk niet mag. Het verschil was weer twee doelpunten en dan kun je verder voetballen. Ik zal morgen op de training vragen om nog drie keer zo een bal in het doel te schieten. Ik weet zeker dat het hem niet lukt. Eigenlijk is het jammer dat dit merkwaardige doelpunt het eerste doelpunt van Vertonghen ondersneeuwt. Het is een van zijn kwaliteiten, hoe hij die bal binnenschoot." 

Jong Ajax won de wedstrijd met 3-1 en stoot zo door naar de volgende ronde van de Gatorade Cup. Er viel gisteren behalve dit resultaat maar één verrassing te noteren. Amateurclub AFC won na de strafschoppen tegen de profs van FC Omniworld. Na de verlengingen stond de score op 1-1.
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties