Standard wint topper, Anderlecht swingt

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Standard wint topper, Anderlecht swingt
Foto: © SC

Standard heeft de eerste topper van het Belgische voetbalseizoen winnend afgesloten. Club Brugge werd weggespeeld en met 2-0 naar huis gestuurd. Oguchi Onyewu en Philippe Léonard scoorden de doelpunten.

In Anderlecht hadden ze wellicht gehoopt op een gelijkspel in Luik, maar met de 5-1 zege tegen Roeselare zullen ze in Brussel ook wel gelukkig zijn. Vanden Borre, Baseggio, Akin en tweemaal Jestrovic troffen raak voor de thuisploeg, De Vleeschauwer milderde vijf minuten voor tijd.

Ook Racing Genk won z'n wedstrijd, zij het onverdiend, op het veld van La Louvière. De drie aanvallers, Stojanovic, Bob Peeters en Vandenbergh scoorden elk een keertje, Pinelli en Stojkov maakten ook elk een goaltje.

Voor Germinal Beerschot dreigt het seizoen 2005-2006 een rampjaar te worden. De Ratten verloren met 3-0 bij Cercle Brugge. Ook Moeskroen moet zich dringend bezinnen, want het ging 4-1 ten onder op het veld van Zulte Waregem. Beveren won ondertussen de Wase derby op het veld van Lokeren met 1-2. En Westerlo tenslotte speelde thuis scoreloos gelijk tegen Lierse.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties