Tchité speelt zich in de kijker

Kevin Pieters
| 0 reacties
Tchité speelt zich in de kijker
Foto: © SC

Goalgetter Mohammed Tchité  (foto) speelt zich wedstrijd na wedstrijd in de kijker. Deze zomer overwoog Standard de  Congolees nog uit te lenen.  FC Brussels was toen geïnteresseerd in de speler.  Tchité bleef op Sclessin en is daar momenteel de topschutter. 

Zo explosief als de 21-jarige spits op het terrein is, zo voorzichtig is hij in zijn uitspraken. Zeven doelpunten in zes wedstrijden, Mémé blijft er bescheiden bij. In maart kan Tchité Belg worden, stiekem droomt hij van de Rode Duivels.

"Vorig seizoen begon ik ook goed aan de competitie en scoorde ik vijf keer. Door een aanslepende blessure aan de adductoren miste ik nagenoeg de hele terugronde", vertelt Tchité, die bij Standard tot 2008 onder contract ligt. "Drie wedstrijden voor het einde van de vorige competitie was ik opnieuw speelklaar, maar toen had de coach met Bangoura en Roussel andere opties voor de aanval."

De prestaties van de spits bleven bondscoach Aimé Anthuenis niet onopgemerkt.  In maart 2006 kan Tchité Belg worden, de Congolees vertoeft dan drie jaar in België.  Tchité werd eerder al opgeroepen voor Congo, Burundi en Rwanda, maar legde die selecties bewust naast zich neer.  Het is Tchité’s droom om ooit voor de Rode Duivels te spelen.  “De uitspraak van Aimé zet mij aan om nog harder mijn best te doen.”

De bondscoach van de Rode Duivels was vorig jaar al onder de indruk van Tchité tijdens de wedstrijd Standard-Anderlecht.  Toen zag Aimé hoe lastig Kompany het had met de diepe spits.  Tchité doet denken aan Emile Mpenza.  Ook bij hem zijn snelheid, wendbaarheid en explosiviteit de sterkste kanten.  Vorig seizoen wist Tchité in zowat alle oefenmatchen te scoren.  

Als diepe spits, volgens kenners de moeilijkste positie, weegt Tchité op elke defensie.  Hij gaat voortdurend het duel aan, ondanks het feit dat hij vaak moet opboksen tegen een dubbele dekking.  Indien Tchité in maart 2006 zou kiezen voor de Belgische nationaliteit, zal de bondscoach van de Rode Duivels de Standard-spits nog sterker op de voet volgen.
 
Standard-trainer D’Onofrio stelt dat Tchité veel aan maturiteit heeft gewonnen.  Vorig seizoen heeft de Congolees veel geduld moeten hebben, daar de concurrentie met Bangoura te groot was.  Om af te sluiten met een kritische noot: “De linkervoet van Mémé is het enige minpunt.  Daar zal hij nog aan moeten werken”, aldus d’Onofrio.


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties