Analyse Treft volgende orkaan de Caje ?

Wim Pauwels
| 0 reacties
Treft volgende orkaan de Caje ?
Foto: © SC

Treft volgende orkaan de Caje ?
 
Analyse Jupiler League
 
Waarom niet altijd competitievoetbal op een woensdagavond?  Schitterend voetbal, veel spektakel, trefzekere spitsen, hele goede keepers zonder flaters... en misschien een nieuwe orkaan die ergens opsteekt?  Standard komt als grote winnaar uit deze zevende speeldag, maar ook Anderlecht kan een pak vertrouwen putten uit de overwinning van vanavond.  Zulte Waregem en AA Gent bevestigen hun goede vorm.  Alleen in Brugge blijft het voorlopig ... onheilspellend stil!
 
Beveren gaf zondag al een mooie voorzet, Standard klaarde de klus vanavond helemaal.  Onyewu en Léonard heetten de Club-killers, maar de Rouches hadden nog 9 andere sluipschutters in de gelederen.  Club Brugge werd op alle fronten overklast.  Eerst was er de orkaan Katrina, nu Rita.  Wellicht mag ook de Caje vanaf vanavond enkele serieuze nekvlagen verwachten.
 
Anderlecht kan met een pak vertrouwen uitkijken naar een volgende wedstrijd.  Roeselare kwam niet in het stuk voor.  Basseggio kwam groots terug en bediende naar hartelust Serhat of Jestrovic.  Iedereen kon plots scoren voor paarswit.  Al toonde Jurgen Sierens vanavond wel – het moet gezegd – dat hij een hele goede doelman is.
 
Zulte Waregem scoorde waar de andere West-Vlaamse ploegen het lieten afweten.  Moeskroen verloor met 4-1, maar speelde toch een behoorlijke wedstrijd.  De lelijke roodgroenhemden zijn dan wel niet al te modieus, scoren en punten pakken kunnen ze wel.
 
Westerlo hijst zich na vanavond in de top drie.  Scoren in de derby van de Kempen lukte niet, ook niet voor Lierse.  Die andere derby – van het Waasland – leverde meer spektakel op met weinig resultaat voor Lokeren, maar een ferme adrenalinestoot voor de Beveren-boys.
 
AA Gent klopte gisteren FC Brussels al, of spreken we vanaf nu van AA Boussoufa?  De Buffalo’s zullen in ieder geval hard hun best moeten doen om hun smaakmaker te kunnen houden.  De gegadigden staan zeker en vast al in de rij.
 
In Genk is de orkaan Jos voorlopig even gaan liggen.  Al gingen zijn Genkenaars toch wel letterlijk met de punten lopen in La Louvière, dik onverdiend, maar wel Bob Peeters voor de eerste keer aan het kanon.  Zijn maatjes Stojanovic en Vandenbergh maakten de klus verder af.
 
Cercle kon eindelijk winnen.  Het stopte Germinal Beerschot vakkundig onder de graszoden vanavond.  Met dank aan Darko Pivaljevic.  Sint-Truiden dankte dan weer Stolica op de blote knieën na de driepunter op Charleroi.
 
Stormen, orkanen en nekvlagen... voetbal op woensdagavond levert veel spektakel, doelpunten, aantrekkelijk voetbal op... en misschien een pak nattigheid in Brugge.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties