Messoudi: 'Ontslag kwam onverwacht'

Jan Martynowski
| 0 reacties
Messoudi: 'Ontslag kwam onverwacht'
Foto: © SC

Na een 4 op 21 ontsloeg Germinal Beerschot trainer Marc Brys, en verving hem door Jos Daerden. Voor youngster Mo Messoudi kwam het ontslag van Brys onverwacht. "Ik dacht dat als er al een ontslag zou komen dat na de wedstrijd in Marseille zou zijn."

"Vorig seizoen kreeg de trainer in soortgelijke omstandigheden een contractverlenging, nu kostte het hem de kop", zegt Messoudi. "En nog vorige week werd zijn contract tot 2007 verlengd. Dat wil zeggen dat het bestuur tevreden was. Maar na de 3-0 tegen Cercle moest er worden ingegrepen. Ik vind het jammer voor hem."

Geen wonder. De jonge middenvelder ontpopte zich helemaal onder Brys. "Ik had met hem helemaal geen probleem. Hij heeft mij de kans gegeven en ik heb onder hem veel gespeeld. Maar het kan zijn dat enkele spelers die zich misnoegd voelden zich nu in de kijker willen spelen. Misschien wordt er wel op een schokeffect gerekend om iedereen scherp te krijgen."

Waren er dan spelers niet tevreden met de coach? "Ik was er door mijn blessure de laatste weken niet veel bij, maar ik weet niets van onvrede. Maar we hebben een grote kern, waardoor we veel spelers moeten teleurstellen. Dat komt de sfeer en de prestaties niet ten goede. En daarbovenop werkte de druk voor de wedstrijden tegen La Louvière en Cercle verlammend."

Misschien kan opvolger Jos Daerden die druk wat doen afnemen. Met thuiswedstrijden tegen Standard en Genk in verschiet én de Europese verplaatsing naar Marseille daartussendoor, lijkt die aan een schier onmogelijke opdracht te beginnen. "Ik weet niet waar hij accenten legt", zegt Messoudi. "Maar hij heeft wel de nodige kennis, en zal zich willen bewijzen. Maar hij begint meteen met drie moeilijke wedstrijden. Ik hoop dat hij iets meer uit de groep kan halen. We moeten toch in staat zijn om zesde of zevende te eindigen."
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties