Analyse Eentje om vlug te vergeten

Wim Pauwels
| 0 reacties
Eentje om vlug te vergeten
Foto: © SC

Eentje om vlug te vergeten

Analyse Jupiler League

Jupiler League, episode 8.  Eentje om snel te vergeten.  Standard nam een snipperdag op het Kiel, Anderlecht imiteerde vlotjes die magere prestatie op het Lisp.  In Brugge wordt na dit weekend niet meer gesproken van een snipperdag, maar van een week verlof!  Uitkijken naar dinsdag voor de Champions League, want als Club in Bayern op dezelfde manier gaat spelen als Lokeren zaterdag in Brugge, zit er misschien een verrassing in.  Op voorwaarde natuurlijk dat de ziektebriefjes in Brugge snel verminderen.

Standard kon zijn status van autoritaire leider niet bevestigen op het Kiel.  Germinal Beerschot hield het tempo laag, maar kwam nog voor rust op voorsprong.  Even later leken de Ratten het toch niet zo kwaad te bedoelen, want Cvitanovic schonk de Rouches toch nog een puntje.

Anderlecht geraakte op het Lisp nooit in tweede versnelling.  De motor van tegen Roeselare sputterde en viel tegen Lierse bij momenten volledig zonder benzine.  De prijs van de olie te hoog, Herman?  Woensdag tegen Betis de kassa een beetje bijspekken is dus alvast de boodschap.

Westerlo kon niet achterblijven.  Nadat bijna elke ploeg de voorbije weken al stond te pronken met een extravagante keeper, bewees ouwe rakker Gaspercic dit weekend zijn waarde.  Sint-Tuiden geraakte in 90 minuten nooit voorbij handen, buik, dijbeen en vooral ... de paal van Ronny.

Club Brugge moet het dit seizoen zonder ijskonijnen doen.  Geen koele Noren meer te bespeuren op Jan Breydel zaterdagavond.  Wel een of andere koele IJslander uit Lokeren die de landskampioen nog wat dieper in het drijfzand trok.  Gelukkig wacht blauwzwart dinsdagavond al een hartverwarmende ontvangst in München.

Zulte-Waregem en AA Gent blijven goed presteren.  Zonder te winnen bevestigen de twee ploegen hun plaats in de subtop.  De fusieploeg aan de Gaverbeek is momenteel de beste ploeg van West-Vlaanderen na het puntje tegen BrusselsRoeselare heeft het iets moeilijker maar kan nog voor verrassingen zorgen.

Cercle was naar Genk gekomen voor een potje rugby.  Met succes trouwens, ware het niet dat enkel de voetbalwetten gerespecteerd werden.  Bob Peeters vocht als breekijzer mooi terug en dat leverde drie punten op.  Moeskroen daarentegen vocht zich gezamenlijk naar een tweede overwinning, nu tegen La Louvière.

Charleroi - Beveren nog?  O ja, daar stonden ook twee ploegen op het veld.  Voetbal was er echter amper te zien.  Daarvoor moeten we wellicht wachten op de Champions League-avonturen van Anderlecht en Brugge later deze week.  Hopelijk vindt de Caje tegen dan houvast, want drijfzand is heel verraderlijk ....

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties