Club Brugge: "We verdienden winst"

Giovanny Saelens

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Gisterenavond is Club Brugge niet verder geraakt dan 3-3 in Charleroi. De West-Vlamingen mochten dan wel drie keer gescoord hebben, een overwinning was het niet. Hebben ze een punt gewonnen, of er twee verloren?

Jan Ceulemans twijfelde zelf nog. De trainer was natuurlijk blij dat zijn team een dubbele achterstand nog goedmaakte, maar betreurde het zoveelste puntenverlies: “Vandaag hebben we goed gespeeld, kansen gecreëerd en doelpunten gemaakt. We zijn achter gekomen door een vrij ongelukkig doelpunt. Uiteindelijk wordt het dan 2-0, dan zou je het normaal helemaal niet meer zien zitten, maar we hebben toch kansen blijven afdwingen. Ik vind eerlijk gezegd dat we in de tweede helft de betere ploeg waren. Maar dan krijgen we toch die 3-1 tegen. Ik moet toegeven, dit was een goeie center en een prachtig doelpunt. Gelukkig komen we dan toch vrij snel op 3-2. En volgde de gelijkmaker heel snel daarna. Die 3-3 was zeker verdiend. Verder onthoud ik de 6 à 7 goeie kansen en de 3 goals.”

Olivier De Cock was minder tevreden. De rechtsachter meent dat er veel meer in zat: “We slikten twee vermijdbare goals tegen een stug Charleroi. Toch was er nog volop geloof op een goeie afloop bij de rust. De trainer vroeg ons om meer de flanken op te zoeken, en te blijven naar voetballende oplossingen zoeken. In de tweede helft hadden we veel balbezit, maar in plaats van de gelijkmaker te kunnen scoren komen we op de counter 3-1 achter. Het feit dat we dan toch nog met een punt naar huis gaan, stemt mij wel tevreden, maar ik had liever gewonnen. Hieruit moeten we het nodige vertrouwen kunnen putten. We zijn uit een verloren positie toch nog teruggekeerd, jammer dat het geen 3-4 werd. In feite zijn enkel punten goed voor het vertrouwen."

Ook Englebert besefte dat Club twee vermijdbare doelpunten slikte: “Want vanaf de eerste minuut hadden we de match in handen. We moeten telkens met een andere ploeg aantreden, waardoor we geen automatisme kunnen kweken. En het loodzware programma speelt ook niet in ons voordeel.
Toch overheerst de ontgoocheling, want we hebben driemaal gescoord buitenhuis en toch gaan we met slechts één punt naar huis. Nu moeten we zo gauw mogelijk weer met een overwinning zien aan te knopen.”

En tot slot gaf ook sportief directeur Marc Degryse zijn mening: “Als er één ploeg vandaag verdiende te winnen, dan was het wel Club Brugge. Dit was onze zevende match in 21 dagen. Als je weet dat we een pak nieuwe spelers en een nieuwe trainersstaf moesten inpassen, dan is de prestatie van vandaag best hoopgevend. Het enige wat we kunnen doen om uit deze situatie te geraken, is kalm blijven en met zijn allen blijven doorwerken.”