Wigan thuis voorbij Bolton

Kristof Blomme
| 0 reacties
Wigan thuis voorbij Bolton
Foto: © SC

Wigan klopte op eigen veld Bolton met 2-1. Dankzij deze overwinning komt Wigan op een knappe achtste plaats, op één puntje van het nummer vijf...Bolton.

De thuisploeg begon uitstekend aan de partij. Eerst schoot Camara naast. Daarna was er een goeie redding nodig van de bezoekende goalie op een poging van McCulloch. De Latics bleven maar komen. Roberts haalde uit met een volley, maar ook die bal ging naast. Onder impuls van Okocha kwamen de bezoekers iets beter in de match. Er was een goeie poging van Nolan na een verre inworp van Okocha. Even later was het de Nigeriaan zelf die van net buiten het strafschopgebied miste. Voor rust waren er nog goeie kansen voor Camara en McCulloch. Beide thuisspelers konden het doel ook niet vinden.

Na de pauze scoorde Wigan wel. Na een blunder van N'Gotty trapte Camara de bal heerlijk voorbij Jaaskelainen.  Bolton kon bijna meteen daarna gelijkmaken. Nolan mocht zomaar inkoppen, maar Taylor stond op de goeie plaats. Het was zelfs Wigan die de score kon verdubbelen via een schot van McCulloch. Het antwoord van de bezoekers liet niet lang op zich wachten. Na een voorzet van Giannakopoulos werkte Jaidi beheerst af. Beide ploegen kregen nog enkele kansen. Zo moest Jaaskelainen z'n kunnen tonen op een poging van Francis. Giannakopoulos en Diouf kregen ook nog mogelijkheden om Bolton op gelijke hoogte te brengen, maar ze faalden. 

==> wedstrijdstatistieken
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties