Analyse Eerste duidelijke afscheiding tussen toppers

J. S.
Eerste duidelijke afscheiding tussen toppers

In Derde Klasse B stond dit weekend de vijfde speeldag op het programma. De toppers stonden op het eerste gezicht voor haalbare opdrachten, toch liet één ploeg zich verrassen.

Olympic Charleroi kwam in het eigen stadion niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Bocholt VV. Met dit punt hebben de Walen absoluut niet te klagen, aangezien er pas in de slotminuut gelijk werd gemaakt.

Ook FC Doornik kon teleurstellend opnieuw niet winnen, de ploeg kwam niet verder dan een 3-3 gelijkspel bij Montegnée. Extra pijnlijk voor Doornik is dat de thuisploeg pas in de laatste minuut gelijk kon maken. Delbeeke zette de bezoekers na een kwartier spelen op voorsprong, Elias zorgde op het half uur voor de gelijkmaker. Vlak voor rust zette Basiakos de thuisploeg op voorsprong van op de strafschopstip. In de 75ste minuut zorgde Pardo voor de verdiende gelijkmaker en tien minuten voor tijd leek Doornik alsnog de drie punten te pakken door een doelpunt van Singa. In de slotminuut werd het echter toch nog 3-3. Opvallend is dat Montegnée in zijn drie thuiswedstrijden reeds drie keer drie doelpunten slikte, maar dat het er telkens zelf ook minstens drie maakte.

Franc Borains blijft het heel goed doen. De koploper won met overtuigende 4-1 cijfers tegen Wezet en blijft zo leider met het maximum van de punten. Door de confrontatie tussen KVK Tienen en KSK Tongeren volgende week, doen de Walen sowieso een goede zaak. Buiten een verplaatsing naar Charleroi, ziet het programma van Franc Borains er bovendien haalbaar uit, waardoor de ploeg misschien wel een gooi kan doen naar de eerste periodetitel.

KSK Tongeren zet zijn opmars verder. De Limburgers wonnen met 0-1 op het veld van CS Verviers (zie verslag). Ook KVK Tienen blijft het goed doen, de ploeg uit de suikerstad won vlot met 2-0 tegen Couillet (zie verslag). Hierdoor blijft de ploeg op twee punten staan van leider Franc Borains.

Sprimont CS blijft tegenvallen, ook na de vijfde speeldag werd er nog altijd niet gewonnen. Gisteravond kwam de ploeg niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen Walhain CG. Met een punt komt Sprimont nog goed weg, aangezien Walhain met 0-2 voor kwam.

UR Namur haalde gisteravond zwaar uit tegen Kermt-Hasselt, het werd 4-1. De bezoekers uit Limburg kregen na rust twee keer rood. In Hasselt is menniet te spreken over het optreden van scheidsrechter Loeman, die de gebeten hond is na de nederlaag. Naast de twee rode kaarten zou het eerste doelpunt namelijk ook nog uit buitenspelpositie zijn gemaakt.

Kelmis tenslotte, was met 1-0 te sterk voor KESK Leopoldsburg

Wanneer we na vijf speeldagen terug kijken op de eerste wedstrijden vallen vooral de slechte resultaten van FC Doornik en Sprimont CS op. Beide ploegen werden voor het seizoen gezien als top vijf kandidaten. Het verschil tussen koploper Franc Borains en FC Doornik is inmiddels maar liefst tien punten, met Sprimont zijn dat er zelfs twaalf. Wanneer deze twee ploegen zich niet snel herpakken, kunnen ze een streep trekken door hun titelambities.