Analyse Evergemse doelpuntenmachine

Guillaume Belaey
| 0 reacties
Evergemse doelpuntenmachine
Foto: © SC

Deze 5de speeldag werd gekenmerkt door een lawine van doelpunten. In die 8 wedstrijden werden trouwens 32 doelpunten gescoord. Hierin waren Evergem, VG Oostende, Peruwelz en leider Oudenaarde de voortrekkers. Een gemiddelde van 4 goals spreekt boekdelen omtrent de doelpuntendrift van de geijkte schutters. De topduo SV Oudenaarde en Wevelgem City handhaafden zich moeiteloos. Dichtste achtervolger Diksmuide bleef steken op een puntendeling zodat de kloof groter wordt.

In ieder geval liet Evergem in het duel tegen neofiet Oostnieuwkerke een knappe indruk na. Ondanks een lange studieronde van ruim een halfuur moesten de bezoekers uiteindelijk knielen voor de rake, overrompelende trefkracht van de thuisclub. In de eerste helft kon slechts Frouja scoren voor Evergem. Na de hervatting zouden Dewispelaere (2), Frouja, De Croock en Carbonelle het half dozijn volmaken. Verder dan twee tegentreffers kwamen de bezoekers niet.

Leider Oudenaarde kreeg het eigenlijk nooit moeilijk om bij Aalter een driepunter te pakken. Al in de eerste helft kwam de thuisclub wegens de uitsluiting van De Caluwé in numerieke minderheid. En toen net voor en na rust Mahieu en Bernaert raak troffen voor de leiders was het kalf zo goed als verdronken voor een machteloze thuisploeg. Dat liet Mahieu toe om met nog twee treffers het onmachtige Aalter omver te kegelen.

Vooralsnog blijft WIK Eine steeds zonder overwinning onderaan bengelen. Nochtans kon de thuisploeg na de bezoekende openingstreffer alsnog op gelijke hoogte klimmen via Jahic. Jammer genoeg liet WIK via Messiaen en Wellekens vlak voor rusten rijpe doelkansen onbenut. Dat zou de thuisploeg zuur opbreken na de hervatting. Met scherp countervoetbal duwden Rosier (2) en Bula (2) de thuisploeg overboord.

Bij Winkel legde Wevelgem City aanvankelijk de nadruk op voorzichtig voetbal. Op het kwartier werd hen dat bijna fataal hoewel in laatste instantie Wevelgem-doelman Delva knap redde. De bezoekende repliek twee minuten later was echter dodelijk want Mikolajczak trof wel raak. Desondanks liet Winkel zich niet pramen om Wevelgem aan de tand te voelen. Wanneer halfweg tweede helft Callewaert verdubbelde betekende dit de mentale genadeslag voor de thuisploeg.

De verrassing van deze speeldag werd neergezet door SK Lovendegem dat bij SV Zottegem zijn eerste competitiezege boekte. Een knappe prestatie want bij Zottegem punten rapen is niet altijd evident. In ieder geval werd het een verdiende uitzege want Zottegem speelde slordig en vooral inspiratieloos. Aanvankelijk verprutste Matthys de bezoekende openingstreffer. Even voor rust en na een onterechte inworp zette de assist van Ben Kadi, Scarfo op weg naar de zege. In de tweede helft veegde Matthys zijn foutje van voordien weg met de verdubbeling. Tien minuten voor tijd kon Spitaels milderen vanop de stip alhoewel Lovendegem zorgeloos die begeerde driepunter kon vasthouden.

Aanvankelijk toonde Gent-Zeehavendoelman Deprez zijn klasse door Geers van een doelpunt te houden. Even later miste Paci dit echter niet. Gelukkig voor de thuisploeg liet even voor rust de net ingekomen D’Alessendro de verdubbeling onbenut. Bovendien konden de gastheren nauwelijks voor gevaar zorgen zodat de nederlaag wenkte. Uiteindelijk knikte in het slotkwartier Frechier de hoekschop van Careel naar de gelijkmaker. Deze partij werd trouwens vaker ontsiert door nodeloze overtredingen. Bij één dezer moest thuisspeler Criel op het uur worden afgevoerd met een zware beenblessure.

In het West-Vlaamse derby tussen Diksmuide en WS Lauwe verliep het vaker gelijkopgaand hoewel beide tegenstanders om beurten dicht tegen de openingstreffer liepen. Een duel die beide ploegen met 10 beëindigden want Plyson (Diksmuide) en Ruelens (Lauwe) werden uitgesloten. In de eerste helft tilde Planquette vanop de stip de thuisploeg op voorsprong. Op het uur slaagde Filiz erin om de bezoekers op gelijke hoogte te brengen en zo voor een typische derby-resultaat te zorgen.

Tenslotte werd het voor VG Oostende een gezapige oefenmatch bij hekkensluiter Gistel. In de aanvangsfase scoorde Derycke de Oostendse openingstreffer. Nadien knalde D’Hulster zich met 4 doelpunten in de kijker. De zesde treffer nam De Leu voor zijn rekening.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga A

Nieuwste reacties