Analyse Kontich blijft leider, RC Lebbeke is laatste

Steven Bologne
Kontich blijft leider, RC Lebbeke is laatste

Na vijf speeldagen blijft Kontich alleen aan de leiding van de rangschikking. Onderin sloeg Grimbergen in eigen huis toe en gaf zo de rode lantaarn door aan RC Lebbeke.

Kontich kreeg zaterdagavond met de komst van RC Lebbeke niet meteen een moeilijke opdracht. De klus werd door de leider dan ook in de eerste helft geklaard. Eerst kon Karami scoren en na het halfuur zette Verfaillie zijn ploeg op een veilige voorsprong. De zege kwam niet meer in gevaar. Voor RC Lebbeke-trainer Marc Noë ziet het er niet goed uit, zijn club komt na dit weekend op de laatste plaats terecht.

Ook op zaterdagavond hield Temse de overwinning thuis. Tegen Berchem kon de ploeg van Van Praet nooit overtuigen, maar na 90 minuten voetbal werd er wel gewonnen. Hierdoor klimt Temse stilaan naar het midden van de klassering. Berchem heeft in eigen huis nog altijd het maximum, op verplaatsing wil het maar niet lukken.

Schoten en Kampenhout kwamen dit weekend tegen elkaar uit. Beide ploegen staan bovenin en dat was te merken op het veld. Beide ploegen gaven elkaar weinig ruimte, de bezoekers kwamen via strafschop op voorsprong. De Coninck plaatste de elfmeter beheerst in doel. Schoten kwam vervolgens opzetten en zocht naar de gelijkmaker. Die viel pas diep in de tweede helft, Jaspers plaatste de bal in doel op aangeven van Beda.

De mooiste doelpunten van deze speeldag vielen ongetwijfeld in de wedstrijd Opstal-Dilbeek. Wouter Vaeyens was in goede doen en legde de Dilbeekse-defensie het vuur aan de schenen. Het was hij die de heerlijke openingstreffer in de linkerhoek binnen krulde. In de tweede helft lokte hij aan de rand van de zestien een vrije trap uit, De Wilde trapte magistraal binnen. Kris Thielemans kon de eer voor Dilbeek nog redden. Dankzij deze zege klimt Opstal mee naar de subtop, Dilbeek stelt teleur in de openingsfase van de competitie.

Lebeke-Aalst mag gerust de revelatie genoemd worden in deze reeks. Ook dit weekend trokken ze aan het langste eind tegen Rhode Verrewinkel, al moesten ze wel diep gaan. Twintig minuten voor affluiten stond het nog 1-1 wanneer Lebeke mocht aanlopen voor een strafschop. Paerewijck faalde niet en even later trapte de ingevallen Buyl alle twijfels weg. Rhode Verrewinkel staat met drie punten voorlaatste.

In Uccle-Wilrijk was het de thuisploeg dat elke keer op voorsprong klom. Eerst kon De Witte de gelijkmaker aantekenen, maar wanneer Lembe en Allou de score verder uitdiepten kon het doelpunt van Sadzo niet meer baten. Uccle staat met tien punten op een gedeelde tweede plaats in de rangschikking.

Grimbergen zorgde tot slot nog voor de verrassing van de speeldag. In het eigen Prinsenbos ging Londerzeel met de billen bloot. Verdiende zege voor Grimbergen dat de rode lantaarn kwijt is en opzoek mag gaan naar veiligere oorden.