"Frutos is risicovolle transfer"

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
"Frutos is risicovolle transfer"
Foto: © SC

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Nicolás Alejandro Frutos staat dicht bij een overgang naar Anderlecht. Frutos is geen slechte speler, maar Fernando Troiani, een Argentijnse scout, waarschuwt toch voor overdreven optimisme bij de Brusselaars. “Zoveel geld betalen voor een speler 'klasse B' houdt veel risicio’s in,” concludeert Troiani.
 
De carrière van Frutos is er één van ups en downs. Anderlecht moet volgens Troiani de huidige prestaties van Frutos niet te hoog inschatten. Voor Independiente zijn ze wel ideaal om de prijs hoog te houden, hoewel zijn contract in juni 2006 afloopt. “Hij verkeert nu in een uitstekende vorm, maar het is geen ster zoals zijn statistieken doen vermoeden.”
 
Frutos startte zijn carrière bij Santa Fe en liet daar enkele mooie dingen zien. Hoewel de club zakte naar tweede divisie speelde hij zich toch in de kijker bij San Lorenzo, één van de vijf grote Argentijnse clubs. Bij San Lorenzo liep het echter niet goed en scoorde hij slechts vier doelpunten in 26 wedstrijden. Bovendien was hij ook al niet geliefd bij de supporters.
 
Na Ã©Ã©n wedstrijd bij Nueva Chicago, een kleinere en armere club, verhuisde hij naar Las Palmas in Spanje.  Ook daar mislukte Frutos met slechts één doelpunt uit achttien wedstrijden. Hij vluchtte terug naar Argentinië en vond onderdak bij Gimnasia. Dankzij zeven doelpunten uit zeventien wedstrijden verdiende Frutos opnieuw een transfer naar een grotere club, Independiente.
 
Bij Independiente kent hij nu dus een goede periode. “Maar”, waarschuwt Troiani, “het is geen spits met een goed schot op doel. Evenmin heeft hij een krachtige fysiek en een magistrale kopbal. Hij is een ander type dan Van Nistelrooy of Crespo. Hij heeft wat weg van een speler zoals Koller, maar Frutos is een veel mindere speler dan de Tsjech.”
 
“Voor zijn lengte is hij zeer beweeglijk, hij is goed in de lucht, maar niet uitmuntend, en hij is opportunistisch voor doel. Frutos is ook een harde werker met een goede ingesteldheid en soms kan hij wel eens verrassen met een mooie technische actie, al is hij zeker geen echt technisch onderlegde voetballer. Hij is zo wel belangrijk voor het team, maar de echte ster is Sergio Agüero, een Argentijns international bij de min-20-jarigen.”
 
Troiani vreest dat Anderlecht in zijn zoektocht naar een nieuwe Koller met een desillusie zal achterblijven. “Hij zal wel voor een 8 à 9 doelpunten per jaar zorgen en voor enkele mooie prestaties in Europese wedstrijden. Een explosieve en snelle speler met de nodige techniek en een goed schot op doel moeten ze in het Constant Vanden Stockstadion niet verwachten.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties