Keert Brocken terug naar Lierse?

Ronny anthonis
| 0 reacties
Keert Brocken terug naar Lierse?
Foto: © SC

Kent u David Brocken nog? Vast wel, momenteel speelt de Belg bij ValerengÃ¥, de ploeg van trainer Kjetil Rekdal. Beide heren zijn ex-spelers van Lierse. David Brocken droomt nu stillaan van een terugkeer naar België. Niet als speler of trainer, maar als jeugdcoördinator. Een taak die hem op het lijf geschreven is, Brocken kent het reilen en zeilen op Lierse en droomt al jaren van zulke functie. 
"Van kinderen krijg je immers veel meer terug dan van volwassenen en ambities als trainer heb ik niet", motiveert Brocken zijn keuze.

Als Brocken uiteindelijk in het jeugdbestuur terechtkomt, zal hij aan de zijde staan van zijn vroegere mentor, Marcel Vets. "Je voelt nog steeds zijn wind op Lierse waaien, op termijn zal de jeugd weer een kans krijgen, de buitenlanders zijn maar een noodoplossing. Ik steun de mensen van Lierse in hun denken hieromtrent."

"Ik wacht nog op een financieel voorstel en dan kunnen we alles afronden", gaat Brocken verder, "Ik sta eigenlijk al te popelen om in januari aan de slag te kunnen." Eerst wacht hem nog een andere taak, de kampioenstitel halen met Valerengå. Makkelijk lijkt het alleszins niet, "op drie wedstrijden van het competitie-einde staan we op een gedeelte eerste plaats."

David Brocken is 34, werd in 1997 kampioen met Lierse en won in 1999 nog de Beker van België, ook met Lierse.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties