Behoudt Kontich maximum op eigen veld?

Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
Behoudt Kontich maximum op eigen veld?
Foto: © SC

Er staan dit weekend twee wedstrijden op zaterdagavond geprogrammeerd in vierde klasse B. Kontich-Schoten is het topduel van deze speeldag.

Leider Kontich heeft nog altijd het maximum van de punten in eigen huis en het is zeker niet onmogelijk dat dat na zaterdag ook nog zo is.  De start van Schoten is nochtans niet slecht te noemen, al werd er vorige week wel verloren op Londerzeel. Indien Schoten kan stunten in Kontich behaalt het zijn eerste uitoverwinning van het seizoen.

De andere zaterdagavondpartij gaat tussen SV Temse en RC Lebbeke. Temse lijkt zijn draai gevonden te hebben en sloot zijn laatste twee matchen winnend af. Lebbeke daarentegen staat allerlaatste en zit in hoge puntennood. Vooral de zware nederlaag van vorige week tegen Grimbergen heeft zijn sporen nagelaten.

Op zondag staan Opstal en Meldert tegenover elkaar. Opstal mag niet klagen over zijn start, maar zal voor eigen publiek toch voor de winst willen gaan. Meldert kan een overwinning goed gebruiken nu het in de rechterkolom van het klassement is verzeild.

Rode Verrewinkel gaat na de blamage tegen Ukkel op zoek naar de eerste punten onder de nieuwe trainer. Met Wilrijk krijgt het een tegenstander voor de boeg die zich probleemloos in de middenmoot handhaaft, maar op verplaatsing nog geen punten behaalde.

Grimbergen zit in de winningmood en wil zich revancheren op Kampenhout. Kampenhout schakelde Grimbergen immers uit in de beker na een beladen wedstrijd. Kampenhout slaagt er voorlopig wel in om de hoge verwachtingen te vervullen. Grimbergen zal dus het niveau van tegen Londerzeel en Lebbeke minstens moeten evenaren om te winnen dit weekend.

Opwijk behaalt voorlopig alleen punten op eigen veld en moet dus winnen tegen Londerzeel om uit de onderste regionen weg te geraken. Londerzeel heeft stilaan de weg naar de top van het klassement gevonden en wil zijn plaats in de top vier behouden. Dat kan alleen met een zege. 

SK Lebeke-Aalst krijgt het bezoek van Dilbeek, een ploeg die zich stilaan in crisis bevindt. Dilbeek gaat dit seizoen resoluut voor de titel, maar heeft amper zes punten. Het wordt afwachten of de 0-3 nederlaag van vorige week al verteerd is. Lebeke-Aalst beschikt over een goed geheel en zal zich dus niet zomaar laten afslachten.

Ukkel gelooft met de speeldag meer en meer in de eerste periodetitel. Voorlopig moet het wel nog Kontich laten voorgaan en dus is een overwinning tegen Berchem aangewezen. Berchem kon in z'n uitmatchen nog geen enkel punt binnenrijven.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga B

Nieuwste reacties