Genk - Standard garant voor spektakel

Dirk Pieters
| 0 reacties
Genk - Standard garant voor spektakel
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zondag staat er een wedstrijd op het programma die in het verleden al heel wat emoties naar boven bracht. We zetten even de belangrijkste momenten van vorig seizoen op een rijtje.
 
12 september 2004
Na amper vijf minuten krijgt Racing Genk-doelman Jan Moons al de rode kaart van scheidsrechter Verbist. De keeper had Tchité net aangetikt in het strafschopgebied, maar Verbist legt de bal niet op de stip. Verbist trok in de wedstrijd zes maal geel, wat na de omstandigheden nog veel te weinig was. De wedstrijd, met ook de fameuze broeksriem van Vandereycken, eindige op een 1-1 gelijkspel.
 
12 februari 2005
Een wolkbreuk anderhalf uur voor de topper maakt van Sclessin een ware modderpoel. Er viel op het veld niet te spelen. Wedstrijd afgelast.
 
25 februari 2005
Opnieuw krijgt doelman Jan Moons de rode kaart. De keeper van Genk begaat net buiten de zestien hands met rood tot gevolg. Ook opnieuw kroop Soley door het oog van de naald na een elleboogstoot op Sergio Conceiçao. Standard pakt alsnog de drie punten, het won thuis met het kleinste verschil.
 
26 mei 2005
De eerste testwedstrijd voor Europees voetbal. Standard won met 3-1 en dat leek genoeg om naar Europa te gaan. Genk kwam wel op voorsprong, maar een penalty van Conceiçao en doelpunten van Wamberto en Kovalenko zorgden voor de 3-1 eindstand.
 
29 mei 2005
Na amper 360 seconden staat Genk al 2-0 voor tegen Standard. De bezoekers waren helemaal van slag. Een kwartier voor tijd is het zover. Killer Vandenbergh zorgt voor de 3-0 eindstand. Vandereycken stort zich mee in de polonaise. In heel Genk vloeiden tranen van geluk.
 
Zorgen beide ploegen zondagavond weer voor spanning, emoties en incidenten? [AN]  
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties