Haynes, legende in England, overleden

Dirk Pieters
| 0 reacties
Haynes, legende in England, overleden
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De legendarische middenvelder Johnny Haynes is deze week op een tragische manier om het leven gekomen. De voormalige aanvoerder van de Engeland en Fulham vond de dood na een auto-ongeluk in Schotland. Haynes werd 71 jaar.

" Haynes was goed voor 56 caps bij de nationale ploeg, waarin hij achttien keer scoorde. Ook voor zijn club Fulham vond Haynes 157 keer het net. In 1968 was hij korte tijd speler/trainer nadat Robson ontslagen werd als trainer. Haynes bleef heel zijn carrière trouw aan Fulham en legde lucratieve aanbiedingen van Tottenham en AC Milan naast zich neer. 
Hij was ook de eerste speler die meer dan £100 per week verdiende. Dat was kort na de afschaffing van maximumgrens voor lonen voor professionele spelers in 1961. 

Hij was niet alleen een van de beste voetballers in de geschiedenis van het Engelse voetbal, hij was ook nog eens een fantastische vent", aldus Sir Bobby Robson.

Fulham heeft aangekondigd een minuut stilte in acht te zullen nemen voor de man die als "The Maestro" bekend stond, voor hun thuiswedstrijd tegen Liverpool aanstaande zaterdag. [VI]


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties