Kalisa blijft op de sukkel

Mario Lelievre
| 0 reacties
Kalisa blijft op de sukkel
Foto: © SC

Claude Kalisa blijft op de sukkel en zal maandag geopereerd worden door Jan Mievis aan het buitenste kapsel van de knie.

Claude Kalisa stond enkele seizoenen geleden op doorbreken en had interesse weten los te weken van ondermeer Standard en enkele Franse clubs. Op het toppunt van al dit fraais kreeg hij een ongelukkige trap te verwerken toen hij met de Rwandeese nationale ploeg op 11 oktober 2003 in Kigali duelleerde tegen Namibië. Hij liep hiermee een breuk op aan het scheen- en kuitbeen. 

Een operatie drong zich op, maar Kalisa stond erop om deze in België te laten doorgaa,n waardoor hij nog drie dagen moest overleven op pijnstillers en inspuitingen. Bij aankomst in België ging hij meteen onder het mes in het Leuvense Gasthuisberg en was voor maanden out. Kalisa zag hierdoor de Afrika Cup aan zijn neus voorbijgaan, waarvoor zijn land zich voor het eerst in haar geschiedenis wist te kwalificeren. De Rwandees kwam eigenlijk nooit echt terug en zal na deze nieuwe operatie wederom enkele maanden out zijn. [AN]

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties