Pakt Anderlecht eindelijk nog eens punten?

Kristof Blomme
| 0 reacties
Pakt Anderlecht eindelijk nog eens punten?
Foto: © SC

Anderlecht heeft al tien matchen geen punt meer gepakt in de Champions League. Daar moet dringend verandering in komen voor paars-wit. Een match bij de titelhouder is daarvoor echter niet meteen de ideale gelegenheid.

In de zoektocht naar punten mag Anderlecht dinsdagavond op bezoek bij de winnaar van de vorige editie van de Champions League. Liverpool FC staat bekend om zijn fantastische fans en heeft misschien wel de beste sfeer in de wereld. Voor Anderlecht zou het mooi zijn mocht de negatieve spiraal eindelijk doorbroken worden. De Brusselaars spelen namelijk hun 300e wedstrijd in Europa en tevens de 150e in de beker voor landskampioenen. Een minder positief gegeven is het feit dat Anderlecht met zijn elfde nederlaag op rij in de Champions League zijn eigen record wat betreft het aantal nederlagen kan evenaren.

Anderlecht trekt richting Liverpool zonder de twee goudhaantjes. Kompany en Vanden Borre zijn beiden nog geblesseerd. Tihinen is speelklaar, maar zou slechts een uur aankunnen. Juhasz is ook fit, maar het is weken geleden dat hij nog een wedstrijd speelde. Het wordt dus opnieuw puzzelen voor Franky Vercauteren om een deftige verdediging op poten te zetten. Wellicht zal Vercauteren het toch proberen met Tihinen naast De Man. Het goede nieuws is dat Goor speelklaar is en nog amper last heeft van een pijnlijke schouder. Jestrovic zal opnieuw op de bank starten.

Vermoedelijke opstelling: Proto; Deschacht, De Man, Tihinen, Zewlakow; Goor, Vanderhaeghe, Zetterberg, Wilhelmsson; Mpenza, Serhat.

Bij tegenstander Liverpool loopt het niet zo goed in de Premier League. Ze staan slechts dertiende op maar liefst achttien punten van leider Chelsea. Ze hebben wel nog twee wedstrijden tegoed. Dit weekend werd nog eens gewonnen. Op Anfield Road werd West Ham met een 2-0 nederlaag huiswaarts gestuurd na goals van Alonso en Zenden. In de Champions League loopt het stukken beter met 7/9. Enkel thuis tegen Chelsea werd gelijk gespeeld. Op het veld van Betis en Anderlecht werd gewonnen, waardoor de tweede ronde heel dichtbij is voor de Reds.

Coach Rafael Benitez zal er wel op toezien dat er geen sprake is van onderschatting. "Het is een team met kwaliteit. Het heeft goede spelers. Dat ze Europees slechte cijfers behalen betekent niet dat het een slechte ploeg is. Ze hebben nog weinig kans op de kwalificatie, dus spelen ze zonder druk. Bovendien wil iedereen de titelhouder verslaan." Ook Luis Garcia, de Spaanse middenvelder van de Engelsen, denkt niet dat Anderlecht een hapklare brok wordt. "Als we winnen hebben we de kwalificatie bijna beet, maar het wordt niet gemakkelijk. Onze campagne in de Champions League is tot nu toe een succes, maar het is te vroeg om te zeggen dat we de beker opnieuw kunnen pakken. Het wordt heel moeilijk."

Liverpool zal waarschijnlijk uitpakken met Morientes en Cissé in de spits. Ook kapitein Gerrard keert terug na blessure in vergelijking met de heenmatch in Brussel.

Vermoedelijke opstelling: Reina; Riise, Carragher, Hyypia, Finnan; Sissoko, Luis Garcia, Xabi Alonso, Gerrard; Morientes, Cissé.

Scheidsrechter voor de wedstrijd is de Deen Kim Milton Nielsen. Nielsen is de man die Deflandre en Goor van het veld stuurde in de match van de Rode Duivels in Spanje. De partij wordt om 20.45u afgetrapt op Anfield Road.

Auteurs: T. Dubois en K. Blomme
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties