Anderlecht moet Jestrovic niet meer

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Anderlecht moet Jestrovic niet meer
Foto: © SC

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

De kans dat Nenad Jestrovic na de winterstop nog voor Anderlecht speelt, is zo goed als onbestaande. De eens zo geliefde spits is niet langer gewild op het Astridpark. Manager Van Holsbeeck is Jestrovic na de rode kaart tegen Liverpool liever kwijt dan rijk.

Jestrovic blijft zelf ontkennen dat hij tegenstander Sissoko racistische taal toesmeet, maar de scheidsrechter is en blijft formeel. Ook enkele geoefende liplezers spreken Jestrovic tegen en bevestigen in de krant dat de aanvaller wel degelijk “Fuck off black” riep.

Ook Anderlecht – manager Van Holsbeeck gelooft zijn spits niet langer. “
Er valt niet meer naast zijn onprofessioneel gedrag van de laatste weken te kijken”, vertelt Van Holsbeeck in Het Nieuwsblad. “Te beginnen met zijn opwarming tegen Club Brugge, toen Jestro ostentatief ging zitten in plaats van zich warm te lopen. Toen hij inviel, deelde hij al na een paar minuten een elleboogstoot uit en kreeg geel. Op Anfield Road liet hij zich al na vijf minuten uitsluiten. De maat is vol. We zijn zijn grillen moe. We moéten gewoon ingrijpen want als speler van Anderlecht heeft hij ook een voorbeeldfunctie naar de jeugd toe. En hij heeft het imago van de club geschaad. Alle begrip voor een speler die ontgoocheld is omdat hij naast de ploeg valt. Maar er zijn andere manieren om je onvrede te ventileren. Bovendien heeft hij na de match op z'n eentje de scheids opgezocht, iets wat niet mag.”

Het is duidelijk: er is geen toekomst meer voor Jestrovic bij Anderlecht. Dat weet ook Van Holsbeeck. De manager wil zo snel mogelijk een nieuwe club vinden voor de Joegoslaaf. Bovendien krijgt Jestrovic ook nog eens een boete, vertelt voorzitter Roger Vanden Stock in De Gazet Van Antwerpen. “Dat klopt. Iedereen heeft zijn karakter, maar er zijn grenzen. En wij vinden dat die overschreden zijn. Daarom legt de clubleiding hem een sanctie op.”

Wellicht krijgt Jestrovic ook nog een straf van de Uefa. De Europese voetbalbond startte gisteren een onderzoek naar zijn akkefietje met Sissoko. Komende week wordt een uitspraak verwacht.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties