Anelka terug bij Les Bleus

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Anelka terug bij Les Bleus
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Na drie jaar afwezigheid maakt Nicolas Anelka zijn rentree in de selectie van de Franse nationale ploeg. De spits van het Turkse Fenerbahçe is zonder twijfel de meest opvallende naam in de selectie die Frans bondscoach Raymond Domenech maakte voor de vriendschappelijke wedstrijden die het team speelt tegen Costa Rica en Duitsland.

In november 2002 weigerde Anelka in laatste instantie een selectie van Les Bleus voor een interland tegen Joegoslavië. De aanvaller vond dat hij te weinig waardering kreeg bij de nationale ploeg. Door die afmelding riskeerde de rebelse spits een schorsing van de Fifa, maar de Franse bond legde hem een symbolische schorsing voor twee wedstrijden op. Bijna anderhalf jaar na het incident bood Anelka dan toch zijn excuses aan.

Het feit dat Domenech Anelka terug bij de selectie haalt, is naar eigen zeggen niet omwille van het verleden. Hij zegt dat hij nooit met een zwarte lijst werkte en altijd spelers selecteerde omwille van hun vorm en het belang dat ze voor het team kunnen hebben. Hij benadrukte dat Anelka overigens altijd tot de voorlopige selecties behoorde.

Naast Anelka maken ook doelman Fabien Barthez (Olympique Marseille), verdediger Eric Abidal (Olympique Lyon), middenvelder Jérôme Rothen (PSG) en de aanvallers Thierry Henry (Arsenal) en David Trézéguet (Juventus Turijn) hun rentree bij de Haantjes. [AN]

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties