'Jos, jank niet in de pers'

Jacobus De Wilde
| 0 reacties
'Jos, jank niet in de pers'
Foto: © SC

Volg KRC Genk nu via WhatsApp!

Reclamemaker Wim Schamp laat in HBvL weten dat hij zich niet kan vinden in de politiek die Genk-voorzitter Jos Vaessen voert. "Het is positief dat hij de fans bij de club betrekt," aldus Schamp. "Anderzijds is het een teken van zwakte. Genk was kampioen, speelde Champions League en nu smeekt hij de supporters om hulp. Dat is hetzelfde als zeggen: ik weet het niet meer. Vaessen zou beter zelf uitknobbelen hoe hij het product Genk aantrekkelijker zou kunnen maken. Hij kan wat dat betreft zijn licht opsteken in Engeland en Italië. De fans worden daar overladen met initiatieven."

Volgens Schamp hangt er een onnodige crisissfeer rond de Limburgse club. "Ook daar heeft de voorzitter, voor wie ik nochtans veel respect heb, schuld aan. De ploeg doet het zó slecht nog niet. Want niet vergeten: het is mààr Genk, hé. Ze hebben geen wereldploeg, zijn niet beter dan Westerlo, Gent of Charleroi. Dus moet Vaessen bij een mindere match ook niet voortdurend schreeuwen dat ze slecht gespeeld hebben. Zo creëer je een explosieve sfeer, totaal overbodig."

Vaessen, die zelf al aangaf dat hij het recht heeft om zijn spelers en technische staf onder druk te zetten omdat hij hen ruim voldoende betaald om te presteren. "Helemaal fout!", reageert Schamp. "Als je zoiets roept wanneer het verkeerd loopt, ben je een janker. Wie centen in het voetbal stopt, weet dat hij het enkel en alleen om de roem en de eer doet. Eén kans op tien dat hij het geld ooit terugziet. De laatste dertig jaar zijn er slechts twee zakenmannen die echt succes hebben gehad met hun clubs: Constant Vanden Stock bij Anderlecht en de betreurde John Cordier in Mechelen. Zij hebben nooit gehuild over hun geld. Dus mijn ultieme tip voor Jos Vaessen: Jos, jank bij uw vrouw maar niet in de pers!" [KV]

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties