Litex Lovech pakt eerste punten

Anthony Van der Planken

Litex Lovech heeft donderdagavond bewezen dat het het waard is om uit te komen in de groepsfase van de Uefa-beker. De Bulgaarse killers van Racing Genk klopten thuis het Zwitsers Grasshoppers met 2-1.

Toch waren het de bezoekers die doorgaans domineerden. Rogerio was na drie minuten dicht bij de 0-1, maar miste precisie. Grasshoppers kreeg wel meer kansjes, maar het was Litex dat net voor het kwartier de score opende via
Novakovic.
Toch lieten de Zwisters zich niet doen. Eduardo kreeg twee serieuze kansen op de gelijkmaker, maar miste telkens. Ook Antonio zette de Bulgaarse keeper aan het werk, zonder succes.

Wie de kansen zelf niet afmaakt, krijgt er uiteraard eentje tegen, en dat was ook in Bulgarije het geval.
Sandrinho zette de thuisploeg tien minuten voor het einde op een dubbele voorsprong. Antonio kon nog milderen, maar puntengewin zat er voor Grasshoppers niet meer in. De Zwitsers blijven laatste met nul punten uit twee wedstijden.