Column Brugse puzzel past eindelijk

Thomas Dubois
| 0 reacties
Brugse puzzel past eindelijk
Foto: © SC

Het kan allemaal vlug keren, een goeie maand geleden was het nog moord en brand rond het Jan Breydelstadion, terwijl vandaag iedereen er breed lachend rondloopt. Het is een huizenhoog cliché, maar vertrouwen kan veel doen in een spelersgroep. Sedert het hoopvolle gelijkspel tegen Charleroi (3-3) en de twee weken rust door interlands loopt alles stelselmatig maar zeker beter bij Club Brugge. 
 
Tegen Westerlo was het met veel commotie, maar de drie punten waren binnen, net zoals in Wenen, waar Club minder kansen kreeg maar toch via een “shitgoal” de winst kon pakken. Op Anderlecht kon het oververdiend een punt meepakken, waarmee het aantoonde dat het verschil tussen Anderlecht en Club Brugge niet zo groot meer is.
 
Waar de ploeg in scorend opzicht enkel afhankelijk was van die nukkige Kroaat Bosko Balaban zijn het nu alle spitsen die een doelpunt kunnen maken. Typerend is dan ook dat alledrie de spitsen woensdagavond tegen Rapid Wenen een doelpunt gescoord hebben. En de derderangsbuitenlanders – aldus Carl Huybrechts – blijken nu toch niet de slechtste te zijn. Leko speelt de laatste weken op een heel hoog niveau, terwijl de ster van Real Madrid Javier Portillo toont dat hij wel degelijk een versterking is.
 
Ware het in Anderlecht, dan lag alles en iedereen al onder vuur. Bij Club Brugge daarentegen primeert de rust. Dat is net het verschil tussen beide clubs. En waar Club Brugge reeds zijn dip gehad heeft en begonnen is aan een inhaalrace, lijkt Anderlecht dan toch niet zo onoverwinnelijk als ze zichzelf voordoen. Hun voordeel ligt erin dat ze individueel een trapje hoger staan dan bij Club Brugge.
 
Wie Club kent, wist het altijd wel: dit komt goed. Geef die mannen wat tijd om zichzelf in te passen en beperk de schade. Dit is wonderwel goed gelukt, in de competitie is de achterstand niet onoverbrugbaar en na vier speeldagen in de Champions League is Club zowaar al zeker van Europees voetbal na de winterstop, en wie weet wat zit er nog in tegen Juventus of op de laatste speeldag thuis tegen Bayern Munchen in een kolkend Jan Breydel?
 
Voorlopig zit Club goed met z'n ploeg, maar wat gebeurt er volgend seizoen? Verheyen, Lange, Butina, Balaban, Spilar en Portillo zijn einde contract en dus is het goed mogelijk dat ze vertrekken. Verheyen gaf al aan wellicht te stoppen, maar twijfelt nog sterk. Lange heeft meer en meer last van heimwee, terwijl Butina een gebrek aan appreciatie voelt door het voorstel om hem slechts een jaar langer aan de club te verbinden. Voor hem staat met Stijnen echter een prachtige stand-in klaar. En Balaban wil wel blijven, tenminste als de club voldoende geld op tafel gooit. Spilar gaf alvast aan te willen blijven en ook Degryse kan zich daar in vinden. Terwijl er over Portillo vele vraagtekens zijn. Hij zei al dat wanneer hij bleef scoren en goed spelen, hij een verlengd verblijf  best zag zitten, maar is dit financieel wel mogelijk voor Club Brugge?
 
Met nog 22 wedstrijden te gaan is het kampioenschap nog ver verwijderd van zijn definitieve ontknoping, Club heeft in het verleden bewezen terug te kunnen komen en alles wijst erop dat dit ook dit jaar zal gebeuren. Waar de remonte zal eindigen, zal afhangen van de prestaties van Anderlecht en Standard. [AN]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties