Makaay maakt einde aan periode van droogte

Harald Berings
| 0 reacties
Makaay maakt einde aan periode van droogte
Foto: © SC

De Nederlander Roy Makaay zal vanavond meer dan eens opgelucht ademhalen. 'Das Thorphantom', zoals hij in Duitsland wel eens genoemd wordt, maakte in de topper tegen Werder Bremen een einde aan een lange periode waarin de Bayern-spits geen enkele keer wist te scoren. 

Maar liefst 1124 minuten moest de goalgetter het zonder zijn doelpunten stellen, en dat leverde hem bakken kritiek op in de Bundesliga. Maar trainer Magath behield het vertrouwen in Makaay, en ziet dat beloond met de 3-1 tegen Bremen.

Makaay, zo rekenden statistici uit, moest het al eens langer zonder goal stellen: zo kon hij in het seizoen 1993-'94 in vijftien duels op rij geen doelpunt op zijn naam zetten. Bij zijn vorige topclub, Deportivo La Coruña, bleef die negatieve teller steken op 13. Nu kan Makaay, die na twaalf speeldagen eindelijk nog eens de netten kon vinden, zich terug concentreren op een come-back, bij Bayern en Oranje. Het WK 2006 zou misschien wel eens het laatste kunnen worden, en een selectie mislopen zou voor de 30-jarige Nederlander een erg zure appel zijn om door heen te bijten.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties