Stad heeft twijfels rond dossier Lierse

Ronny anthonis
| 0 reacties
Stad heeft twijfels rond dossier Lierse
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

'Laat het niet waar zijn voor Lierse', hoeveel mensen zouden dat nu niet aan het denken zijn wanneer er nieuwe berichten rond de club naar buiten komen? Dit keer kan de stad Lier de grote boosdoener worden. Normaal gezien zou vanavond de goedkeuring moeten komen rond een herschikking van de leningen en een verdere samenwerking in de toekomst. Enkele dagen geleden wimpelde burgemeester Vanderpoorten het dossier af als een formaliteitje, het werd immers al goedgekeurd door het schepencollege. Aan de vooravond van de zitting van de gemeenteraad klinkt het echter helemaal anders.

Vanavond stemt de gemeenteraad over een nieuwe lening van 1,1 miljoen euro en of het 1,21 miljoen euro zal overmaken aan Lierse. Wanneer dit gebeurt,krijgt Lierse een noodzakelijke financiële injectie die de korte termijnschulden fors zal moeten laten dalen.

Lierse-voorzitter Leo Theyskens' presentatie vanavond zal cruciaal zijn voor het verdere bestaan van Lierse, zoveel is wel duidelijk. De voorzitter stelde een meerjarig plan samen.  Theyskens moet alle onduidelijkheden kunnen opklaren en ook nog uitleg geven over de recente omkopingszaak die hij mee aan het rollen heeft gebracht. 

Net omdat het zo'n zwaar dossier is wil de Lierse gemeenteraad zich niet zomaar gewonnen geven. Mogelijk zal de behandeling van het dossier uitgesteld worden. Dat zou een kleine ramp zijn voor Lierse, de club heeft het geld dringend nodig. Volgens sommige bronnen besprak het bestuur enkele maanden geleden al een mogelijke vereffening, laat ons hopen dat het voor Lierse niet zo ver hoeft te komen.

Lierse doet ook een oproep aan de supporters om nog eens naar de markt te komen. De actie geniet de steun van het bestuur. Men wil om 19u00 verzamelen op de grote markt.  Voor velen zal de grote markt de komende maanden een tweede thuis worden, zeker bij een mogelijk uitstel. De gemeenteraad zal een half uurtje later starten. Omdat het ook in Lier bitter koud zal zijn heeft de stad besloten om er het eerste agendapunt van te maken. Mag het Lierse-bestuur vanavond evenveel goodwill verwachten?  [AN]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties