Cercle verdiend ronde verder

Anthony Van der Planken

Cercle Brugge heeft zich geplaatst voor de volgende ronde van de Beker van België. De Bruggelingen klopten derdeklasser Woluwe met 2-3.

De wedstrijd was nog maar net begonnen, of Cercle kwam al op voorsprong. Na zeven minuten werkte Monier een hoekschop van Meyssen domweg in eigen doel. Een pijnlijke treffer, die de bezoekers meteen in een zetel zette. De Bruggelingen waren het eerste halfuur verreweg de betere ploeg, creëerden ook de nodige kansen, maar een tweede keer scoren lukte niet. Vooral Dekelver en Meyssen waren er dicht bij.
Op slag van rust werd er dan toch gescoord. Het was zowaar Woluwe dat op gelijke hoogte kwam dankzij een treffer van Yasar. Met dank aan Vandendriessche, want de doelman van Cercle verkeek zich volledig op de bal.

Meteen na de pauze kreeg Cercle een tweede opdoffer. Pajot zette voor tot bij Huet, die feilloos binnentrapte. 2-1, een gevleide voorsprong voor Woluwe. Cercle liet zich dan ook niet doen en knokte terug. Iets na het uur kopte Grondin een corner van Meyssen tegen de netten. De wedstrijd leek in verlengingen over te gaan, tot Pinas de 2-3 aantekende. Opnieuw zat Meyssen er voor iets tussen, want het was uit zijn vrije trap dat het doelpunt voortkwam. In de slotminuten was het nog bibberen en beven voor Cercle, met onder meer een niet gegeven strafschop voor Woluwe. De Bruggelingen hielden echter stand en gaan zo naar de volgende ronde.