Koploper ontvangt hekkensluiter

Koploper ontvangt hekkensluiter
Foto: © SC

In Derde Klasse B staat dit weekend de dertiende speeldag. Doordat er vorige week een algemene aflasting was van alle wedstrijden, kregen de clubs een extra week de tijd om zich voor te bereiden op de wedstrijden van dit weekend en om alles op een rijtje te zetten. 

Koploper KVK Tienen krijgt hekkensluiter Sprimont CS op bezoek. Voor het seizoen werd Sprimont nog als grote titelkandidaat gezien, maar deze ambitie was duidelijk te hoog gegrepen. Sprimont kon pas op de vorige speeldag zijn eerste overwinning behalen. De Walen zullen wellicht hopen dat deze prestatie morgenmiddag verder gezet wordt. Eenvoudig zal dit echter niet worden. Tienen verloor thuis nog geen enkel punt, en lijkt op dit moment freewheelend op weg naar de titel. Enkel Franc Borains kan de Brabanders op dit moment bereiken, maar het wordt afwachten of de ploeg deze sterke reeks kan blijven bevestigen.

Vanavond staat in ieder geval een moeilijke verplaatsing op het programma voor de tweede in de stand. Franc Borains gaat op bezoek bij Kermt-Hasselt. De Limburgers begonnen sterk aan het seizoen, maar vielen hierna wat terug. Vorige speeldag werd er wel opnieuw gewonnen, waardoor er een goede start in de tweede periode werd genomen. 

In Genk staat de Limburgse derby tussen KSK Tongeren en KESK Leopoldsburg op het programma. Voor beide ploegen een belangrijke wedstrijd, aangezien de degradatieplaatsen wekelijks een beetje dichterbij komen. Een overwinning zou voor beide ploegen een nieuwe start betekenen. Het is wel al van de vijfde speeldag geleden dat Tongeren nog eens kon winnen. 

De andere wedstrijden zijn:

Couillet - Bocholt VV

FC Doornik - Walhain CG

Visé - Montegnée

CS Verviers - Olympic Charleroi


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga B

Nieuwste reacties