Analyse KVSK United is winnaar van het weekend

Niels Hendriks
| 0 reacties
KVSK United is winnaar van het weekend
Foto: © SC

Analyse tweede klasse - Speeldag n°15

KVSK United won de absolute topper van Kortrijk en neemt de eerste plaats van dit Kortrijk over. Bergen en Dessel verloren beide hun partij en hierdoor mag United de grote winnaar van de vijftiende speeldag genoemd worden.

De belangrijkste partij was uiteraard de ontmoeting tussen de nummers één en twee ofwel KV Kortrijk en KVSK United. De Noord-Limburgers wonnen de topper aan de Gestelsedijk met overtuigende 4-0 cijfers en springen over KVK naar de kop van het klassement. Voor Kortrijk was dit de eerste nederlaag in acht wedstrijden. Vorig weekend kwam er een einde aan de reeks van 42 competitiewedstrijden zonder nederlaag voor KVSK United. Maar de laatste nederlaag op eigen veld dateert ondertussen ook al van 22 november 2003 toen het verloor van Union SG.

Derde in de stand, Bergen, verloor op eigen veld met 1-2 van VW Hamme. Dit is meteen de tweede nederlaag op rij voor de Draken. Het heeft hierdoor een achterstand van vier punten opgelopen op leider United. Hamme deed een uitstekende zaak en komt zelfs op gelijke hoogte met OHL op een zevende plaats en staat aan de leiding in de tweede periode. Dit OH Leuven heeft zijn slechte uitreputatie weer alle eer aan gedaan. De Vlaams-Brabanders verloren met 2-0 van Eupen. Dit was voor OHL de derde uitwedstrijd op rij en in deze drie partijen behaalde het amper één punt.

Ook Dessel Sport is aan een slechte reeks bezig, de ploeg van coach Serneels kon na het einde van de eerste periode niet meer winnen. Zondagnamiddag ging de Kempense club met 2-1 onderuit bij Union SG. De Brusselaars behaalden zo een mooie negen op twaalf in de laatste weken. RS Waasland en KV Mechelen deelden de punten in het Waasland. Voor de thuisploeg al het derde 1-1 gelijkspel op rij waardoor het al negen wedstrijden ongeslagen blijft. Maar door de vele puntendelingen schieten ze er niet echt veel mee op. KVM zakt naar een tegenvallende vijftiende plaats.

KV Oostende en SK Deinze speelden 1-1 gelijk in het Albertpark. De kustploeg blijft vijfde maar liet de kans om aansluiting te vinden met de top drie liggen. Deze puntendeling is dan wel een goed resultaat voor Deinze maar het blijft onderaan hangen. Antwerp dat op de vorige speeldag KVSK United een pak voor de broek gaf geraakte niet verder dan een scoreloos gelijkspel bij KBHZ. De ex-ploeg van Luc Nilis blijft voorlaatste, Antwerp is nog steeds leider in de tweede periode. Virton, de voorlaatste in het klassement, speelde 0-0 gelijk tegen Tubize. Hekkensluiter Verbroedering Geel verloor met 0-1 van SK Ronse waardoor het terug alleen laatste wordt. Ronse is opgeklommen naar een elfde stek.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 12/05 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties