Monaco wint makkelijk

Monaco is na een 2-1 winst tegen CSKA Sofia als eerste geëindigd in groep A. Daardoor ontloopt het de afvallers van de Champions League. Sofia eindigt laatste en is uitgeschakeld.

Het eerste gevaar kwam van de Fransen. Na een kleine twintig minuten kon Kapo afdrukken. Zijn bal ging maar net over de lat. Monaco drukte door en Maoulida zorgde voor heel wat gevaar. Sofia en doelman Maksic zorgden voor heel wat weerwerk waardoor het aan de rust nog steeds 0-0 stond. Een magere tussenstand voor Sofia, dat moest winnen om zich te kwalificeren voor de volgende ronde.

In de tweede helft was het al vlug raak. Vijf minuten na aftrappen schoot Kapo de 1-0 binnen. Gargorov kwam aan de overkant dicht bij de gelijkmaker maar doelman Warmuz keepte uitstekend. Het was Monaco dat een kwartier voor tijd op 2-0 kwam via Squillaci, die een rebound kon binnenwerken. Vijf minuten voor tijd zorgde Dimitrov voor de eerreddende treffer. [AN]