Van Hoof: 'Beveren kan schulden betalen'

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Van Hoof: 'Beveren kan schulden betalen'
Foto: © SC

Beveren-voorzitter Frans Van Hoof voorziet geen problemen in de afbetaling aan ASEC Mimosas. De Waaslanders zullen op 7 januari de verschuldigde 1 miljoen euro overmaken aan de Ivoriaanse voetbalacademie.

Begin december werd Beveren door het Internationaal Arbitragehof van Sport, het TAS, veroordeeld tot het betalen van 1 miljoen euro aan ASEC Mimosas. Dat geld is afkomstig van de transfergelden die Beveren verkreeg bij het verkopen van haar Ivoriaanse spelers. Als Beveren dit geld niet op tijd betaalt riskeert de club geschorst te worden door de Fifa.

Het ontslag van ondervoorzitter Georges De Colfmaeker is in dat opzicht een streep door de rekening van Beveren. De financieel sterke De Colfmaeker had met zijn inbreng de schulden kunnen betalen. Zo zou de Fransman Jean-Marc Guillou overbodig zijn op de Freethiel. Nu moet Beveren, dat slechts een budget van 3 miljoen euro heeft, opnieuw rekening houden met Guillou. Begin januari wordt in principe een nieuw akkoord voor twee jaar ondertekend tussen beide partijen.  [AN]

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties