EK-held kan Rehhagel assisteren

Mathias Dumarey
| 0 reacties
EK-held kan Rehhagel assisteren
Foto: © SC

Theodoros Zagorakis zou wel eens de nieuwe assistent van Otto Rehhagel, de Duitse bondscoach van Griekenland, kunnen worden. Het einde van de spelerscarrière van Zagorakis is in zich en de Griekse voetbalbond heeft nu al een plaatsje voor hem gereserveerd in de technische staf van de nationale ploeg.

Als assistent van Rehhagel moet Zagorakis er mee helpen voor zorgen dat het land op het volgende EK in 2008 in de Alpenlanden Oostenrijk en Zwitserland zijn titel kan verdedigen. Daarvoor moest het zich eerst weten te kwalificeren voor de eindronde. Griekenland slaagde er alvast niet in om zich te kwalificeren voor het WK in Duitsland.

De ondertussen 34-jarige Zagorakis was op het Euro 2004 in Portugal de kapitein van het Griekse team. De UEFA riep hem na afloop van het toernooi uit tot speler van het kampioenschap. Zijn sterke optreden op dat Europese Kampioenschap leverde Zagorakis een transfer op naar FC Bologna, dat toen nog in de Serie A speelde. Vorig jaar degradeerde de Griek met die ploeg naar de Serie B na testwedstrijden tegen Parma. 

Afgelopen zomer keerde Zagorakis dan maar terug naar Griekenland. Hij verdedigt nu de kleuren van PAOK Saloniki maar hij liet daar al enkele malen doorschemeren dat hij zijn voetbalschoenen aan de haak wil hangen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties