De Brugse youngsters ruiken hun kans

Thomas Dubois
| 0 reacties
De Brugse youngsters ruiken hun kans
Foto: © SC

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Spilar legde vanmiddag de fysieke tests af die nodig waren om naar het Japanse Nagoya Grampus Eight te verkassen. Zijn overgang is nu op enkele administratieve formaliteiten na in kannen en kruiken. Zijn vertrek maakt de weg vrij voor Jason Vandelannoite. De 19-jarige Ardooienaar uit een sportieve familie beseft dit maar al te goed. De centrale verdediger, die voor het seizoen van trainer Jan Ceulemans te horen kreeg dat hij vooral ervaring moest opdoen en leren van de meer ervaren spelers, maakt een positieve evolutie mee, hij proefde al van de Champions League en van eerste nationale.

De rasechte West-Vlaming met Congolese roots heeft echter nog wat disciplinaire gebreken, dinsdag ontdekte hij dat hij z’n identiteitskaart nog in de auto lag waardoor hij een latere vlucht moest nemen. Z’n conditie is nog niet wat het moet zijn en vroeger durfde hij al eens naar de frituur te gaan daags voor de wedstrijd. Zaken waar hij zelf van beseft dat dit niet kan. In Het Nieuwsblad wordt de vergelijking ook gemaakt met Vincent Kompany: “Onze stijl loopt erg uiteen, en hij heeft ook een ander postuur. Ik ben eerder klein en gezet, al is hij ondertussen ook een serieuze vent . En trouwens, ik zit bij Club en word niet graag vergeleken met een speler van Anderlecht.”
 
Door het wegvallen van Spilar komt er een plaatsje vrij voor een jonge centrale verdediger. Matthias Trenson is de gelukkige die mee mag op stage in Spanje. De verdediger, die Timmy Simons als idool heeft, heeft veel links met Club Brugge. Trenson is even secuur als Birger Maertens en voetbalde net zoals die laatste bij Varsenare voor hij naar Club verhuisde. Verder is Raoul Lambert de nonkel van z’n moeder. Nog een groot raakpunt is dat z’n ouders taverne Olympos vlak naast het Jan Breydelstadion uitbaten. De Olympos is steevast het verzamelpunt voor menig Clubsupporter voor en na de wedstrijd. Trenson heeft nu een niet-amateurcontract, na de stage wordt beslist of hij een profcontract krijgt.  [AN]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties