* UPDATE * Arsenal heeft Adebayor beet

Mathias Dumarey
| 0 reacties
* UPDATE * Arsenal heeft Adebayor beet
Foto: © SC

Arsenal heeft de transfer van Emmanuel Adebayor afgerond. De Togolese spits komt over van AS Monaco. Adebayor was bij de Monegasken persona non grata geworden na verschillende aanvaringen met de Italiaanse trainer Francesco Guidolin.

Monaco zal weinig tranen laten om zijn vertrek omdat het al twee nieuwe spitsen heeft aangeworven. Marco Di Vaio en Christian Vieri, twee Italianen slaan sinds deze winter hun tenten op in het prinsdom. 

De Franse manager van Arsenal, Arsène Wenger, loofde op een persconferentie de kwaliteiten van Adebayor. Hij vindt dat de Togolees kwaliteiten bezit die Arsenal nog niet in zijn kern heeft. Wenger vindt Adebayor lang, kopbalsterk en diepgaand, het type Nwankwo Kanu met dat verschil dat hij opduikt achter de verdediging.

Adebayor werd enkele jaren geleden ontdekt op een jeugdtoernooi in Zweden. FC Metz contracteerde hem, maar al na twee jaar verhuisde de aanvaller naar de Azurenkust, waar hij met AS Monaco de finale van de Champions League bereikte maar die verloor van FC Porto. Adebayor wordt in zijn land Togo aanzien als een echte held. Met elf doelpunten in de kwalificatierondes voor het WK had hij een groot aandeel in de verrassende WK-kwalificatie van het kleine Afrikaanse land.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties