Berchem: "Scheidsrechter was partijdig"
Steven Bologne
| 0 reacties
Berchem: "Scheidsrechter was partijdig"
Foto: © SC

Berchem Sport verloor gisterenmiddag de topper op het veld van Londerzeel met 3-1. Vooral scheidsrechter Delcorps had een groot aandeel in de score, Berchem voelde zich bekocht.
 
“Wat hier is gebeurd, kan toch niet meer”, reageerde Berchem-trainer Urbain Spaenhoven (foto) na afloop. “Ik kan niet anders dan zeggen dat de leiding vandaag partijdig was. Londerzeel heeft de drie punten zo cadeau gekregen, de eerste strafschop was een lachertje en het laatste doelpunt was er eentje na flagrant buitenspel. Bovendien werd Snoeck nog eens onterecht uitgesloten. Dit is echt schandalig, ik geef gerust toe dat mij ploeg aan de rust goed weg kwam met de brilscore, na de pauze kwamen we echter beter voor de dag.”

Ook aanvoerder Tom Schipper van Berchem was woedend na afloop. “Die eerste strafschop is toch belachelijk voor woorden. Je kan je armen toch niet afzagen? Janssens lag al op de grond toen hij de bal onvrijwillig tegen de arm kreeg, dit is in geen honderd jaar een strafschop. En dan die goal uit buitenspel… Het was onze betrachting om die nul tot aan de rust op het bord te houden, na de rust besliste de scheidsrechter de wedstrijd.”
 
Stefan Delalieux kon zijn ploegmaat enkel maar bijtreden. “Londerzeel was in de eerste helft overtuigender, maar toch hielden we stand. Dat op zich is toch ook al een verdienste. De tweede helft begonnen we goed tot de scheidsrechter de wedstrijd helemaal deed kantelen. Die eerste strafschop was er geen, volgens mij gebeurde de ingebeelde overtreding zelfs buiten de zestien. En dan die tweede gele kaart voor Snoeck, gewoon om te lachen. Het werd pas duidelijk wanneer de al geboekte Davy De Smedt tot twee keer toe zijn tweede gele kaart verdiende. De scheidsrechter besefte dat hij al geboekt stond en durfde hem niet uitsluiten. Indien de scheidsrechter neutraal had gebleven dan had elke ploeg één helft baas geweest en had het verloop helemaal anders kunnen uitdraaien.”
 
Londerzeel-trainer Marc Dillen kon zich vinden in de uitspraken van zijn collega. “De overwinning was echter zonder meer verdiend, we kregen de beste kansen. We konden niet scoren en zo bleef Berchem in de wedstrijd. Na de 2-1 stonden we onder zware druk, gelukkig kon Hillaerts de wedstrijd beslissen vanuit buitenspel.”  [AN]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga B

Nieuwste reacties